Close the fixed Barcode

Користь насіння чіа та як додати в раціон харчування

Насіння чіа — справжня скарбниця корисних речовин. Редактори GotoShop розкривають секрети цього суперфуду та діляться порадами щодо його включення до щоденного раціону

Користь насіння чіа та як додати в раціон харчування
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Насіння чіа — справжня скарбниця корисних речовин. Цей суперфуд походить з Центральної Америки, а останнім часом завоював популярність у всьому світі завдяки своїм унікальним властивостям.

Багате на омега-3 жирні кислоти, білок, вітаміни та мінерали, насіння чіа може стати незамінним компонентом здорового раціону. Розповідаємо, чому варто включити цей продукт до свого харчування.

Корисні властивості насіння чіа

Це насіння насамперед цінується завдяки великій кількості омега-3 жирних кислот, які корисні для здоров’я серця та мозку. Цих кислот навіть більше, ніж у насінні льону. Саме тому дієтологи рекомендують додавати насіння чіа у різноманітні страви — від смузі до вівсяної каші.

Насіння чіа, окрім омега-3 жирних кислот, також містить антиоксиданти, які допомагають боротися зі стресом оксидативного походження та запобігають пошкодженню клітин.

У насінні чіа чи не найбільше білків серед усіх злакових і зерен, тож може бути чудовим джерелом рослинного білка, особливо для веганів та вегетаріанців. Також чіа містить всі 9 незамінних амінокислот. Щоб придбати його за вигідною ціною, перегляньте акції на насіння в супермаркетах вашого міста.

Насіння чіа також багаті марганцем, котрий нам потрібен для обміну речовин, а також — фосфором, котрий забезпечує здоров’я кісток. Також є залізо, магній, кальцій та мідь, яка важлива для здоров’я серця. Насіння чіа також здатні поглинати велику кількість рідини, що сприяє почуттю ситості та може допомогти в контролі апетиту.

Вас також зацікавить:

6 видів насіння, які допоможуть вашому серцю

Збагатіть свій раціон: чому варто їсти гарбузове насіння

Як додати насіння чіа до свого раціону

Насіння чіа — універсальний інгредієнт, який можна використовувати в різних стравах. Воно стане чудовою заміною яєць у випічці, додасть текстури та смаку йогуртам, збагатить каші білком і волокнами. Крім того, насіння чіа можна додавати до соків, коктейлів, а також використовувати у паніровці.

Раніше ми розповідали, які сезонні фрукти та овочі варто їсти в жовтні, щоб отримати максимум вітамінів і мінералів та підтримати організм у холодну пору року.

  • Імпорт у Форі
    16 жовтня - 29 грудня 2024

    Мигдаль Jutrzenkaв молочному шоколаді

    34.9грн
    - 37% 54.9 грн
  • Читати статті на тему

    2024.11.26 17:31
    Рекомендації

    Здоров’я в кожній краплі: як легко приготувати кокосове молоко вдома

    Приготувати кокосове молоко самостійно простіше, ніж ви думаєте! Розповімо покроково, як це зробити, а також поділимося корисними порадами та рецептами
    2024.11.26 16:25
    Рекомендації

    Випічка без прилипань: вибираємо килимок для духовки правильно

    Який килимок для випічки обрати, щоб ваші десерти завжди виходили ідеальними? Відкриваємо секрети вибору цього незамінного кухонного помічника
    2024.11.26 15:28
    Рекомендації

    Готуємо ідеальні стейки: як визначити потрібну прожарку без термометра

    Розкриваємо секрети професійних кухарів і розповідаємо, як досягти ідеальної прожарки без використання кулінарного термометра, спираючись лише на свої відчуття
    2024.11.26 14:36
    Рекомендації

    Чи всі крупи потрібно промивати перед приготуванням і як правильно це робити

    Від того, чи промиваємо ми крупу перед приготуванням, залежить не лише смак страви, а й її користь для організму. Розкриваємо всі секрети ідеальної каші та розповідаємо, які крупи обов’язково потрібно промивати, а які — ні
    2024.11.26 13:32
    Рекомендації

    Бразильські горіхи: користь та ризики, про які ви повинні знати

    Хрусткі, смачні та неймовірно корисні — бразильські горіхи вже давно завоювали серця гурманів. Але чи знаєте ви, що ці маленькі горішки можуть приховувати в собі несподівані секрети, які впливають на ваше здоров’я?