Close the fixed Barcode

Названо продукти, які найкраще борються з алергією

Весна — це не тільки пора розквіту природи, а й період загострення алергії, яка у весняний період зростає в десятки разів

Названо продукти, які найкраще борються з алергією
Олена Черкасець

Олена Черкасець

авторка GoToShop

Починаючи з середини березня близько 85% алергіків помічають появу ознак хвороби, адже кількість алергенів збільшується, а імунітет людини ще не встиг зміцнити після зими. Часто навесні алергія поєднується з ГРВІ і застудою. Погода в міжсезоння ще досить нестабільна, присутня прохолода і навіть заморозки, а багато хто з нас вже поспішають надіти легкий одяг.

Окрім цього весна — викликає сезонну алергію на цвітіння берези, амброзії або полин. Імунна система надмірно реагує на алергени, такі як пилок рослин, що призводить до чхання і свербіння.

Щоб полегшити весняні та літні неприємності, зазвичай рекомендують приймання ліків. Однак якщо ви додасте до свого раціону певні продукти, це може пом’якшити страждання від сезонної алергії та полегшить нежить і сльозотечу. Редактори GoToShop розкажуть, які продукти полегшать алергічні симптоми.

Імбир

Багато з неприємних симптомів алергії походять від запальних процесів, включаючи набряк і роздратування в носових проходах, очах і горлі. Імбир зменшить ці симптоми природним шляхом, без використання ліків, вгамує нудоту та біль у суглобах.

Також було доведено, що він містить антиоксидантні, протизапальні фітохімічні з’єднання. Імбир додають у різні страви, випічку, чай як свіжий, так і сухий.

Бджолиний пилок

Бджолиний пилок — це не лише їжа для бджіл, вона їстівна і для людей. Він містить суміш ферментів, нектару, меду, воску та пилку квітів і часто використовується як засіб проти сінної лихоманки.

Дослідження показали, що він може мати протизапальні, протигрибкові та антимікробні властивості. Також було виявлено, що споживання місцевого бджолиного пилку може допомогти збільшити стійкість організму до пилку, на який ви алергічні.

Його можна придбати у вигляді невеликих гранул з характерним ароматом, який може бути описаний як гіркувато-солодкий або горіховий.

Цитрусові

Цитрусові, як-от апельсини, грейпфрути, лимони, лайми, солодкий перець і ягоди, містять багато вітаміну С. Цей вітамін не тільки допомагає уникнути застуди, але й може зменшити час її тривалості.

Він також корисний для людей з алергіями, оскільки зменшує алергічний риніт, подразнення верхніх дихальних шляхів від пилку квітучих рослин.

Тому в сезон алергії необхідно їсти цитрусові з високим вмістом вітаміну С.

Куркума

Куркума має протизапальні властивості завдяки куркуміну. Вона допоможе зменшити симптоми багатьох захворювань, які викликані запаленнями, мінімізує набряки, подразнення, викликані алергічним ринітом.

Цю спецію можна вживати у вигляді таблеток, настоянок, чаю або просто додавати до їжі. Коли ви вживаєте куркуму як добавку або у їжу, краще додати чорний перець або пиперин, оскільки він збільшує всмоктування куркуміну в організмі до 2000%.

Помідори

Помідори прекрасним джерелом вітаміну С, який корисний для здоров’я. В одному середньому помідорі є близько чверті рекомендованої денної норми цього вітаміну.

Також помідори містять лікопен, що є антиоксидантом, який допомагає боротися з запаленням. Цей антиоксидант краще засвоюється організмом, якщо вживати його у вигляді приготовлених або консервованих помідорів.

Лосось і інша жирна риба

Доведено, що жирна риба містить омега-3 жирні кислоти, які можуть поліпшити ваше здоров’я. Дослідження показали, що ці жирні кислоти можуть зменшити ризик алергій і поліпшити симптоми астми.

Наприклад, дослідження, проведене в Німеччині у 2005 році, показало, що люди з високим рівнем ейкозапентаєнової (EPA) жирної кислоти в крові мають менший ризик алергічних реакцій.

Інші дослідження також показали, що омега-3 жирні кислоти можуть допомогти розширити дихальні шляхи, що корисно для людей з астмою та алергіями. Це пов’язано з їх протизапальними властивостями.

Цибуля

Цибуля — це відмінне природне джерело речовини кверцетину та біофлавоноїда, який продається як харчова добавка. Кверцетин допомагає зменшити симптоми алергії. Цибуля містить інші корисні речовини, які також борються з запаленням і допомагають організму.

Найбільше кверцетину є у сирих червоних цибулях, трошки менше — у білих і зелених. Коли ви готуєте цибулю, вона втрачає частину кверцетину, тому краще їсти її сирою, щоб отримати максимальну користь.

Ви можете додавати її у салати, соуси або сендвічі. Цибуля також додається до списку їжі, яка добре впливає на наші кишкові бактерії, що допомагає підтримувати імунітет і здоров’я.

Придбати усе необхідне за вигідними цінами допоможе сервіс порівняння цін від Gotoshop!

Читати статті на тему

2024.11.26 17:31
Рекомендації

Здоров’я в кожній краплі: як легко приготувати кокосове молоко вдома

Приготувати кокосове молоко самостійно простіше, ніж ви думаєте! Розповімо покроково, як це зробити, а також поділимося корисними порадами та рецептами
2024.11.26 16:25
Рекомендації

Випічка без прилипань: вибираємо килимок для духовки правильно

Який килимок для випічки обрати, щоб ваші десерти завжди виходили ідеальними? Відкриваємо секрети вибору цього незамінного кухонного помічника
2024.11.26 15:28
Рекомендації

Готуємо ідеальні стейки: як визначити потрібну прожарку без термометра

Розкриваємо секрети професійних кухарів і розповідаємо, як досягти ідеальної прожарки без використання кулінарного термометра, спираючись лише на свої відчуття
2024.11.26 14:36
Рекомендації

Чи всі крупи потрібно промивати перед приготуванням і як правильно це робити

Від того, чи промиваємо ми крупу перед приготуванням, залежить не лише смак страви, а й її користь для організму. Розкриваємо всі секрети ідеальної каші та розповідаємо, які крупи обов’язково потрібно промивати, а які — ні
2024.11.26 13:32
Рекомендації

Бразильські горіхи: користь та ризики, про які ви повинні знати

Хрусткі, смачні та неймовірно корисні — бразильські горіхи вже давно завоювали серця гурманів. Але чи знаєте ви, що ці маленькі горішки можуть приховувати в собі несподівані секрети, які впливають на ваше здоров’я?