Ранні овочі: кому їх краще не купувати

Ранні овочі відлякують покупців своєю ненатуральністю. Розповідаємо, кому краще від них відмовитися

Тетяна Ковальчук

Редакторка GoToShop

Овочі — надзвичайно корисні для організму. Вони є основним джерелом вітамінів та мінералів. Більшість з них багаті на вітаміни А, С, Е, фолієву кислоту, магній, цинк, фосфор та калій. І зараз у супермаркетах та на ринках уже почали зʼявлятися ранні овочі. Та чи корисні саме вони? Адже вирощення овочів у зимовий період навряд можна назвати органічним. Редактори GoToShop з посиланням на кулінарку Дарину Дорошкевич розповідають, кому краще зачекати з покупкою ранніх овочів.

Кому потрібно відмовитися від ранніх овочів:

  • алергікам

  • людям похилого віку

  • дітям до 3-х років

  • людям з хронічними захворюваннями краще проконсольтуватися з лікарем.

Ранні овочі: правила вживання

Якщо ви не належите до тих, кому краще не їсти ранні овочі та вирішили собі подарувати літній смак на початку весни, потрібно врахувати декілька моментів.

Ранні овочі обовʼязково потрібно ретельно мити, навіть якщо вони продаються як вже миті. Також їх можна замочити у воді.

Для цього:

  • візьміть 1 ч. ложку солі на літр води;

  • замочіть овочі в такому розчині: зелень на 10 хвилин, овочі — на 30 хвилин.

Замість солі ще можна використати соду. Але може відчуватися її смак в овочах.

Дарина Дорошкевич наголошує, що селекція не стоїть на місці, вчені виводять нові сорти овочів, які легше та з меншою кількістю добрив виростають взимку та ранньою весною. Проте смак таких овочів відрізняється, але вони містять корисні вітаміни та мікроелементи. Але все ж завжди краще споживати саме сезонні овочі та фрукти.

«І лютий з березнем — не найкращі сезони для смачних огірків», — підсумувала кулінарка.

Покупка і ранньої, і сезонної городини буде вигідніша, якщо ознайомитися з акціями на овочі та знайти, де їх придбати найдешевше.

Читати статті на тему

2024.11.28 11:44
Як обирати продукти

Різноманітність сортів гороху: як вибрати потрібний

Багатий на білок і вітаміни, горох — не лише смачний, а й корисний продукт. Дізнайтеся, як обрати правильний сорт гороху для ваших страв та які його різновиди найкраще підійдуть для раціону
2024.11.26 12:29
Як обирати продукти

Харчування під час посту: поради щодо вибору продуктів

Вважаєте, що пісна їжа — це нудно і одноманітно? Різдвяний піст — це чудова нагода відкрити для себе нові смаки та насолодитися різноманітністю пісних страв, які здивують навіть найвибагливіших гурманів
2024.11.25 17:31
Як обирати продукти

Гарбуз — джерело вітамінів: обираємо найкорисніші сорти

Світ гарбузів надзвичайно різноманітний: від солодких мускатних до великоплідних атлантичних. Сьогодні ми розглянемо найпопулярніші сорти, їхні особливості та кулінарне застосування
2024.11.25 15:36
Як обирати продукти

Порівняння видів дріжджів: який найкращий для вашого рецепту

Пресовані чи сухі, швидкі чи активні: які дріжджі обрати, щоб ваша випічка була найсмачнішою? Дізнайтеся, як легко підібрати ідеальні дріжджі для будь-якого рецепту
2024.11.22 17:21
Як обирати продукти

Яку комбучу вибрати: критерії ідеального напою

Розповідаємо все, що потрібно знати про комбучу: від її корисних властивостей та різноманітності смаків до порад щодо вибору якісного продукту та його вживання