Овочі — надзвичайно корисні для організму. Вони є основним джерелом вітамінів та мінералів. Більшість з них багаті на вітаміни А, С, Е, фолієву кислоту, магній, цинк, фосфор та калій. І зараз у супермаркетах та на ринках уже почали зʼявлятися ранні овочі. Та чи корисні саме вони? Адже вирощення овочів у зимовий період навряд можна назвати органічним. Редактори GoToShop з посиланням на кулінарку Дарину Дорошкевич розповідають, кому краще зачекати з покупкою ранніх овочів.
Кому потрібно відмовитися від ранніх овочів:
алергікам
людям похилого віку
дітям до 3-х років
людям з хронічними захворюваннями краще проконсольтуватися з лікарем.
Ранні овочі: правила вживання
Якщо ви не належите до тих, кому краще не їсти ранні овочі та вирішили собі подарувати літній смак на початку весни, потрібно врахувати декілька моментів.
Ранні овочі обовʼязково потрібно ретельно мити, навіть якщо вони продаються як вже миті. Також їх можна замочити у воді.
Для цього:
візьміть 1 ч. ложку солі на літр води;
замочіть овочі в такому розчині: зелень на 10 хвилин, овочі — на 30 хвилин.
Замість солі ще можна використати соду. Але може відчуватися її смак в овочах.
Дарина Дорошкевич наголошує, що селекція не стоїть на місці, вчені виводять нові сорти овочів, які легше та з меншою кількістю добрив виростають взимку та ранньою весною. Проте смак таких овочів відрізняється, але вони містять корисні вітаміни та мікроелементи. Але все ж завжди краще споживати саме сезонні овочі та фрукти.
«І лютий з березнем — не найкращі сезони для смачних огірків», — підсумувала кулінарка.
Покупка і ранньої, і сезонної городини буде вигідніша, якщо ознайомитися з акціями на овочі та знайти, де їх придбати найдешевше.