Користь яловичини: 10 причин додати її до свого раціону

Розповідаємо про неочевидні та дивовижні переваги яловичини, які роблять її не лише ситним і смачним, але й справжнім джерелом здоров’я та гарного самопочуття

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Яловичина — це не просто смачний і поживний продукт, а й справжня скарбниця корисних речовин для нашого організму. Її вживання з давніх часів було невід'ємною частиною раціону людей, адже воно дарує не лише ситість, але й міцне здоров’я.

Чим корисна яловичина

Багата на білок

Яловичина є одним з найкращих джерел високоякісного білка, який необхідний для росту та розвитку м’язів, регенерації тканин, виробництва гормонів та ферментів. Це м’ясо допоможе вам урізноманітнити раціон та уникнути багатьох проблем зі здоров’ям.

Вас також зацікавить:

Перетворюємо жорстке м’ясо на м’яке та соковите: прості способи

Яке мʼясо вибрати для плову: дослідження ідеального смаку

Містить залізо

Цей мікроелемент відіграє важливу роль у кровотворенні, транспорті кисню до всіх органів та тканин, а також у підтримці імунітету. Яловичина — одне з найдоступніших і легкозасвоюваних джерел гемового заліза, яке найкраще засвоюється організмом. А щоб заощадити на покупках, радимо переглянути акції на свіже м’ясо в українських супермаркетах.

Вітаміни групи B та мінеральні речовини

Ці вітаміни необхідні для нормального функціонування нервової системи, обміну речовин, травлення, а також для здоров’я шкіри, волосся та нігтів. Яловичина багата на вітаміни B1, B2, B6, B12, PP та інші. Крім заліза, яловичина містить цинк, магній, калій, фосфор, кальцій та інші важливі для здоров’я мікроелементи.

Користь для м’язів та імунітету

Яловичина — це не лише джерело білка, але й креатину, який необхідний для росту та сили м’язів. Завдяки високому вмісту цинку та інших мікроелементів, яловичина допомагає зміцнити імунну систему та захистити організм від інфекцій. Проте, щоб зберегти корисні властивості м’яса, його потрібно правильно готувати.

Допомагає схуднути

Хоча яловичина й вважається м’ясом з високим вмістом жиру, але при правильному виборі частин та способах приготування, воно може стати частиною дієти для схуднення. Нежирна яловичина багата на білок, який дає відчуття ситості та допомагає контролювати апетит.

Джерело енергії та здоров’я кісток

Яловичина — це ситний і поживний продукт, який дає організму багато енергії. Яловичина містить вітамін K та фосфор, які необхідні для здоров’я кісток та зубів. Завдяки вмісту вітамінів групи B, яловичина може допомогти покращити настрій та зменшити відчуття тривоги.

Не ризикуйте своїм здоров’ям та навчіться, як вибрати свіжу яловичину. Рекомендується вибирати нежирні частини м’яса та готувати його здоровими способами, такими як тушкування, варіння або запікання. Додавши яловичину до свого раціону, ви можете зробити свій раціон більш різноманітним та збагатити його корисними мікроелементами.

Раніше ми розповідали про найкорисніші види м’яса для здоров’я після 50: які види мʼяса обрати людям зрілого віку, щоб воно, не впливало на підвищення холестерину і приносило лише користь.

Читати статті на тему

2024.11.22 15:43
Рекомендації

5 помилок, які псують вашу випічку

Мрієте про домашню випічку, яка тане в роті? Ділимося простими порадами та перевіреними рецептами, які зроблять вашу випічку ще смачнішою
2024.11.22 13:37
Рекомендації

Корисна кіноа: як зварити, щоб не втратити вітаміни

Кіноа — справжнє джерело енергії та здоров’я. Але як зберегти всі її корисні властивості під час приготування? Команда GoToShop розкриває секрети правильного варіння кіноа
2024.11.22 10:41
Рекомендації

Збалансоване харчування: яка користь мʼяса, кисломолочних продуктів, овочів та фруктів

Збалансоване харчування, яке включає різноманітні продукти, є ключем до довголіття та добробуту. Але яку саме користь несуть м’ясо, кисломолочні продукти, овочі та фрукти? Команда GoToSHop розповість детальніше
2024.11.21 17:24
Рекомендації

Що додати до тушкованої капусти: секрет смачної та соковитої страви

Щоб тушкована капуста не виходила сухою, розкриваємо секрет соковитої і смачної страви. Дізнайтесь, як за допомогою простого інгредієнта перетворити звичайний продукт на кулінарний шедевр
2024.11.21 16:35
Рекомендації

Чи може розвинутися залежність від цукру і як вона проявляється

Розповідаємо, яким чином звичайний цукор може викликати залежність, подібну до наркотичної, та як ця залежність впливає на наше здоров’я. Дізнайтесь про ознаки такої залежності та як від неї позбутися