Відкриваєте пляшку червоного вина, а натомість отримуєте оцтовий присмак? Не поспішайте розчаровуватися! Завдяки простому лайфхаку з Іспанії 1920-х років ви зможете ви зможете не лише врятувати кисле вино, але й відкрити для себе новий освіжаючий коктейль, який ідеально підходить для спекотних літніх днів.
Як покращити смак червоного вина
Перетворіть кисле вино на освіжаючий коктейль Калімочо, змішавши його з колою. Цей напій, родом з іспанського прибережного міста Альгорта, завоював популярність завдяки простоті приготування, приємному смаку та легкій шипучості. Завдяки цьому простому лайфхаку
Вас також зацікавить:
Як швидко охолодити напої влітку
Біле чи червоне: яке вино краще обрати
Класичний рецепт передбачає рівні частини вина та коли. Проте, ви можете експериментувати, щоб знайти свою ідеальну пропорцію. Подавайте Калімочо добре охолодженим. Якщо морозильна камера недоступна через відключення світла, ви можете швидко охолодити вино за допомогою старої доброї крижаної ванни. Оптимальна температура вина — 11-13°C. Занадто висока температура може зробити вино гірким, а занадто низька — приглушити його смак. Дайте вину та колі трохи часу, щоб змішатися та досягти гармонійного смаку.
Для приготування Калімочо обирайте тільки справжні вина. Перевірити вино на натуральність можна в домашніх умовах. Для цього вам знадобиться всього лиш сода, яка є, мабуть, на кожній кухні. Обов’язково декантуйте вино, щоб наситити його киснем і розкрити його аромат. Додайте у Калімочо трохи кориці, гвоздики або мускатного горіха для пікантності. Прикрасьте коктейль свіжими ягодами або скибочками цитрусових.
Здивуйте своїх друзів незвичайним напоєм та насолоджуйтесь його приємним смаком! Раніше ми писали, як зберегти відкрите шампанське свіжим та смачним протягом декількох днів — поради щодо температури, герметичності, положення пляшки, часу зберігання та корисні лайфхаки.