Зелені помідори, незважаючи на свою недозрілість, мають свіжий і кислий смак, який відрізняється від смаку стиглих томатів. Ця особливість робить їх ідеальними для приготування різноманітних страв: від маринадів і солінь до оригінальних закусок. А завдяки високому вмісту вітаміну С, зелені помідори стануть чудовим джерелом вітамінів взимку, допомагаючи зміцнити імунітет.
Перед покупкою варто ознайомитися з актуальними акціями на помідори у вашому місті. Тоді ваші страви вийдуть не лише смачні, а й вигідні.
Мариновані зелені помідори з часником і зеленню
Інгредієнти на 1 літрову банку:
зелені помідори: 1 кг
часник: 3-4 зубчики
кріп, петрушка: 1 пучок
перець горошком: 5-7 горошин
лавровий лист: 2-3 шт.
оцет 9%: 50 мл
сіль: 1 ст. ложка
цукор: 2 ст. ложки
вода
Приготування:
Помідори помити, проколоти виделкою. Щоб ваші заготовки зберігалися довго і були безпечними для здоров’я, важливо правильно обрати помідори для консервації. На дно стерилізованих банок покласти спеції та зелень, щільно укласти помідори. Залити окропом, накрити кришками і залишити на 15 хвилин. Воду злити в каструлю, додати сіль, цукор, оцет і довести до кипіння. Залити помідори маринадом, закатати банки і укутати до повного охолодження. Перед консервацією банки і кришки обов’язково стерилізувати.
Вас також зацікавить:
Квашені помідори: покроковий рецепт на 3-літрову банку
Помідори на зиму: топ рецептів збереження
Зелені помідори фаршировані часником і морквою
Інгредієнти:
зелені помідори: 1 кг
морква: приблизно 200 г
часник: 4-5 зубчиків
рослинна олія: 50-70 мл
оцет 9%: 2-3 ст. ложки
сіль: 1 ч. ложка
цукор: 1 ч. ложка
Приготування:
Помідори розрізати навпіл, видалити насіння. Перед приготуванням не забудьте ретельно вимити помідори та просушити їх. Моркву натерти на крупній тертці, часник пропустити через прес. Змішати моркву, часник, сіль, цукор, оцет і рослинну олію. Нафарширувати половинки помідорів отриманою сумішшю. Укласти в банки, стерилізувати і закатати.
Зелені помідори, квашені з хріном
Інгредієнти:
зелені помідори: 2,5 кг
корінь хрону: 100 г
часник: 1-2 головки
листя смородини, вишні: кілька гілочок
сіль: 2-3 ст. ложки на 1 кг помідорів
Приготування:
Помідори помити, проколоти виделкою. На дно банки покласти листя смородини, хрін, вишню та часник. Укласти помідори, пересипаючи сіллю. Закрити капроновими кришками і залишити на кілька днів при кімнатній температурі для бродіння. Після закінчення бродіння перенести банки в холодне місце.
Завдяки процесу консервації, в помідорах з’являються корисні бактерії, які позитивно впливають на травлення. Смачного! Раніше ми розповідали, як приготувати ароматні квашені помідори в звичайній каструлі всього за три дні.