Яке м’ясо обрати для приготування смачної тушонки

Розповідаємо, яке м’ясо найкраще підійде для приготування смачної домашньої тушонки. Дізнайтеся про особливості різних видів м’яса, їхні переваги та недоліки для консервування

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Тушонка — це універсальний продукт, який може стати в нагоді в багатьох ситуаціях. Але від того, яке м’ясо ви оберете, залежить смак і якість кінцевого продукту. Давайте розберемося, яке м’ясо найкраще підходить для приготування тушонки і на які нюанси варто звернути увагу при його виборі.

Різні види м’яса мають різну структуру, жирність та смакові якості. Відповідно, вони по-різному поводять себе під час тривалого томління. Наприклад, дуже жирне м’ясо може зробити тушонку надто жирною, а занадто пісне — сухою.

Яке м’ясо найкраще підходить для тушонки

  • Свинина: найпопулярніший варіант. Оптимально використовувати частини з невеликим жировим прошарком, наприклад, шию, лопатку або окіст. Жир додасть соковитості, а м’ясо буде ніжним.

  • Яловичина: додає тушонці більш насичений смак. Краще брати м’якоть з передньої ноги або лопатки. Воно може бути трохи жорсткішим, але після тривального томління м’ясо стане м’яким.

  • Баранина: надає тушонці специфічний аромат. Найкраще підходить м’якоть з ноги або плеча.

  • Дичина: додає тушонці дикий аромат. Можна використовувати м’ясо кабана, оленини або лося. Важливо ретельно обробити м’ясо і видалити всі плівки.

  • Птах: курятина або індичка зроблять тушонку дієтичнішою. Найкраще використовувати стегна або гомілки. А щоб вони довше залишалися свіжими та безпечним для вживання, варто пам’ятати, як зберігати куряче мʼясо правильно.

Вас також зацікавить:

Як не отруїтися яловичиною: прості правила вибору та зберігання

Як вибрати сало на ринку: 5 порад

На що звернути увагу при виборі м’яса

Щоб приготувати смачну тушонку, важливо обрати свіже м’ясо. Воно має мати природний колір, характерний для свого виду, бути без неприємного запаху та слизу. Невеликий жировий прошарок додасть тушонці соковитості, а щільні волокна свідчать про якість м’яса. А щоб придбати ці інгредієнти вигідно, радимо ознайомитись з акціями на свіже та заморожене м’ясо у найближчих супермаркетах.

Як підготувати м’ясо до приготування тушонки

Перед приготуванням тушонки м’ясо слід ретельно підготувати: нарізати на невеликі шматочки, акуратно видалити всі плівки, жилки та кістки. Для більш насиченого смаку можна замаринувати м’ясо в суміші спецій та оливкової олії.

Вибір м’яса для тушонки — це творчий процес. Експериментуйте з різними видами м’яса, спеціями і овочами, щоб знайти свій ідеальний рецепт. Раніше ми розповідали про найкорисніші види м’яса для здоров’я після 50: які види мʼяса обрати людям зрілого віку, щоб воно, не впливало на підвищення холестерину і приносило лише користь.

Читати статті на тему

2024.09.19 14:30
Як обирати продукти

Сорти винограду: у чому різниця та як обрати ідеальний для себе

Сьогодні ми допоможемо розібратися в різноманітті сортів винограду, їх особливостях та призначенні. Дізнайтеся, як обрати ідеальний сорт для ваших потреб та смакових вподобань
2024.09.18 14:33
Як обирати продукти

Який рис найкорисніший: як обрати потрібний сорт

Рис — це не просто гарнір, адже різні сорти рису мають унікальні властивості та корисні речовини. Дізнайтеся, який сорт рису найкраще підійде саме вам для здорового та збалансованого харчування
2024.09.17 16:24
Як обирати продукти

Сорти капусти: різноманітність смаків та користі

Розповідаємо про різноманітні сорти капусти, зокрема синю капусту та кейл, та дізнаємося про їхній унікальний склад та корисні властивості для організму
2024.09.16 17:30
Як обирати продукти

Фіолетова, червона чи синя: яка картопля найсмачніша

Хочете додати барв і нових смаків до своєї кухні? Відкрийте для себе дивовижний світ незвичайних сортів картоплі, які вирощуються в Україні. Їхній різноманітний колір та смак здивують навіть найдосвідченіших гурманів