Зовсім скоро, 5 травня, Україна буде святкувати Великдень. Традиційне фарбування яєць — невід'ємна частина цього світлого свята. Зазвичай, ми купуємо готові барвники, не замислюючись про те, що можемо використовувати натуральні та безпечні альтернативи. Спробуйте цього року пофарбувати крашанки за допомогою простих інгредієнтів, які завжди є під рукою!
5 лайфхаків для оригінального фарбування яєць:
1. Мармурові крашанки:
Інгредієнти: 5 яєць, 1 л води, 1 ст. л. куркуми, чай каркаде.
Інструкція:
Відваріть яйця протягом 10 хвилин.
Додайте у воду куркуму та каркаде, перемішайте.
Зменшіть вогонь і варіть ще 15 хвилин.
Вимкніть плиту, дайте яйцям охолонути у воді.
Дістаньте яйця, промокніть рушником.
2. Оливкові крашанки:
Інгредієнти: 5 яєць, 1 л води, 1 ст. л. оливкової олії.
Інструкція:
Відваріть яйця протягом 10 хвилин.
Додайте у воду оливкову олію, перемішайте.
Зменшіть вогонь і варіть ще 10 хвилин.
Вимкніть плиту, дайте яйцям охолонути у воді.
Дістаньте яйця, промокніть рушником.
Натріть яйця оливковою олією для блиску.
3. У синьому лушпинні цибулі:
Інгредієнти: 5 яєць, 1,5 л води, лушпиння з 1 цибулі, 50 мл оцту.
Інструкція:
Відваріть лушпиння цибулі протягом 30 хвилин.
Додайте у воду оцет, перемішайте.
Викладіть у воду варені яйця, варіть ще 10 хвилин.
Вимкніть плиту, дайте яйцям охолонути у воді.
Дістаньте яйця, промокніть рушником.
4. У червоному вині:
Інгредієнти: 4-5 яєць, 1 л червоного вина.
Інструкція:
Залиште яйця при кімнатній температурі на 2-3 години.
Промийте яйця, помістіть у каструлю з вином.
Доведіть до кипіння, варіть 10 хвилин.
Залиште яйця у вині на ніч.
Вранці дістаньте яйця, промокніть рушником.
5. Жовто-блакитні крашанки:
Інгредієнти: 5 яєць, куркума, синя капуста, вода.
Інструкція:
Відваріть яйця протягом 10 хвилин.
Розділіть яйця на дві частини.
Додайте у воду з одними яйцями куркуму, у воду з іншими — подрібнену синю капусту.
Варіть яйця ще 10 хвилин у кожній каструлі.
Вимкніть плиту, дайте яйцям охолонути у воді.
Дістаньте яйця, промокніть рушником.
Додаткові поради:
Для більш насиченого кольору можна використовувати більше інгредієнтів (куркуми, каркаде, лушпиння цибулі тощо).
Експериментуйте! Спробуйте загортати яйця у візерунчасту тканину перед варінням, щоб отримати цікаві відбитки.
Зварені крашанки найкраще зберігати у холодильнику, попередньо змастивши олією. Так вони залишатимуться свіжими довше.
Ці прості лайфхаки допоможуть вам створити оригінальні та красиві крашанки на Великдень, використовуючи лише натуральні барвники. А придбати усе необхідне за вигідними цінами допоможе сервіс порівняння цін GoToShop!