Ми звикли, що в холодильнику можна продовжити тривалість зберігання багатьох продуктів: від овочів чи фруктів до мʼяса та готових страв. Проте деякій їжі холодильник може завдати шкоди, а саме від волого та прохолодного середовища вона стає токсичною та негативно впливає на ваш кишківник. Зібрали чотири продукти, які краще не зберігати в холодильнику.
Часник
Найперша небезпека зберігання часнику в холодильнику — поява цвілі. Він швидше псується, втрачає свій аромат та твердість.
Окрім того, головки часнику мають низьку кислотність, що робить їх схильними до розвитку Clostridium botulinum, більш відомої як збудник ботулізму.
Цибуля
Якщо зберігання цілої цибулі простіше і їй може навіть підійти холодильник. Адже цибуля довше зберігає свою свіжість у вологому середовищі та за не надто теплої температури. Проте часто господині люблять відправити до холодильника половину цибулі, яку не використали у страви. І роблять тим самим помилку, адже крохмаль починає перетворюватися на цукор, і цибулина поступово покривається токсичною для організму цвіллю.
Імбир
Ще один продукт, який важко використати за один раз. Тому коли мова йде про його зберігання, відразу приходить на думку холодильник. Проте там на ньому швидко починає утворюватися цвіль, яка пов’язана з нирковою і печінковою недостатністю. Цього можна уникнути, якщо унеможливити потрапляння кисню та вологи до кореня імбиру. Для цього оберіть герметичне пакування і за таких умов можете зберігати його в холодильнику.
Рис
Виявляється, страви з рису краще не зберігати в холодильнику понад добу. Адже рис — один з інгредієнтів, який найчастіше вражається цвіллю. Тому намагайтеся не готувати надмірно плову чи рисової каші, щоб вона не залишалась у вашому холодильнику тривалий час та не псувала здоровʼя.
Під час покупки будь-яких продуктів, радимо використовувати сервіс порівняння цін від GoToShop. Він допоможе знайти все за найкращою ціною у будь-якому супермаркеті вашого міста.