Авокадо відоме своєю високою харчовою цінністю та корисними властивостями. Насамперед цей фрукт високо цінується за вміст здорових жирів, які знижують ризик розвитку серцевих захворювань, та антиоксидантів, котрі допомагають зволожувати шкіру.
Авокадо зараз можна купити у будь-якому супермаркеті. Але часто так буває, що купуєш ще зелене, недостигле авокадо. Що робити, щоб фрукт достиг у домашніх умовах? GotoShop знає відповідь.
1. Перш за все пам’ятайте, що варто уникати авокадо з пліснявою чи великими пошкодженнями, обираючи фрукти з невеликими подряпинами чи м’якими плямами.
2. Радимо зберігати авокадо разом із бананом та яблуком, оскільки вони виділяють етилен, а він сприяє дозріванню. Покладіть недозрілі плоди авокадо у пакет з одним із цих фруктів та закрийте його.
3. Загорніть авокадо у газетний аркуш, щоб підвищити концентрацію етилену.
4. Зберігайте загорнуті плоди авокадо за кімнатної температури, адже тепло сприяє швидшому дозріванню.
5. Періодично перевіряйте стан вашого авокадо.
Коли ви помітите, що воно стало м’яким і легко натискається, це означає, що воно дозріло. Як тільки плід дозріє, ви можете зберігати його у холодильнику, щоб відкласти процес подальшого дозрівання.
Якщо ж плід вже зовсім дозрів, або навіть перезріває, краще з'їсти його якомога швидше, щоб він не зіпсувався.
Пам’ятайте також, що час дозрівання може залежати від початкової зрілості фрукта.
А перевірити ціни на авокадо ви можете з допомогою сервісу від GotoShop. Також ознайомтеся з актуальними акціями на авокадо, щоб купити його за найвигіднішою ціною.