Гострий кетчуп на зиму: рецепти для справжніх гурманів

Розповідаємо, як приготувати вдома гострий кетчуп на зиму за різними рецептами, який додасть свіжість і пікантність вашим стравам

Гострий кетчуп на зиму: рецепти для справжніх гурманів
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Хто сказав, що кетчуп має бути нудним і одноманітним? Для тих, хто любить гострі відчуття, ми підготували кілька ексклюзивних рецептів домашнього кетчупу, який додасть пікантності будь-якій страві та збереже користь помідорів. Цей яскравий і ароматний соус стане справжньою знахідкою для любителів гострого.

Переваги домашнього кетчупу на зиму

Готуючи кетчуп самостійно, ви точно знатимете, з яких інгредієнтів виготовлений ваш продукт та зможете самостійно підібрати кількість гострого перцю за своїм смаком. Ви також заощадите кошти і отримаєте продукт вищої якості. Для цього радимо переглянути акції на помідори та інші необхідні інгредієнти в улюблених магазинах. Додавши свої улюблені спеції, ви створите унікальний соус, який нікого не залишить байдужим.

Класичний гострий кетчуп: рецепт

Інгредієнти:

  • помідори — 3 кг

  • цибуля ріпчаста — 500 г

  • часник — 1 головка

  • гострий перець чилі — 2-3 шт.

  • сіль — 2 ст. л.

  • цукор — 150 г

  • оцет яблучний — 100 мл

  • мелений коріандр — 1 ч. л.

  • мелена паприка — 1 ч. л.

  • чорний мелений перець — за смаком

Вас також зацікавить:

Хрусткі помідори на зиму: рецепт, який збереже вітаміни

Мариновані смажені помідори: пікантна заготовка на зиму

Як готувати гострий кетчуп вдома

  1. Помідори бланшуйте, зніміть шкірку і наріжте. Щоб швидко очистити помідори від шкірки, застосовуйте прості методи, яких існує чотири. Цибулю і часник дрібно наріжте. Щоб зробити кетчуп ще гострішим, збільште кількість гострого перцю або додайте кайенський перець.

  2. Усі інгредієнти, крім оцту, пропустіть через м’ясорубку або подрібніть блендером.

  3. Перекладіть масу в каструлю, додайте оцет і варіть на середньому вогні близько 1,5-2 годин, періодично помішуючи. Готовий кетчуп розлийте по стерилізованих банках і закрутіть кришками. Для довшого зберігання стерилізуйте банки з кетчупом у киплячій воді протягом 15-20 хвилин.

Кетчуп з фруктовою ноткою: рецепт

Інгредієнти:

  • помідори — 2 кг

  • яблука кислі — 500 г

  • морква — 300 г

  • часник — 3-4 зубчики

  • гострий перець чилі — 1 шт.

  • сіль — 1 ст. л.

  • цукор — 100 г

  • оцет винний — 50 мл

  • мелена кориця — 0,5 ч. л.

  • гвоздика — 3-4 шт.

Як готувати кетчуп з яблуками

  1. Усі інгредієнти, крім оцту, спецій і гвоздики, пропустіть через м’ясорубку.

  2. Додайте спеції, гвоздику і оцет, поставте на вогонь і варіть до загустіння. Для більш насиченого смаку можна додати в кетчуп свіжу зелень (петрушку, базилік).

  3. Готовий кетчуп розлийте по стерилізованих банках.

Готуючи гострий кетчуп вдома, ви отримаєте не тільки смачний і ароматний соус, але й задоволення від творчого процесу. Експериментуйте з різними інгредієнтами і створюйте свої унікальні рецепти! Раніше ми розповідали, як приготувати вдома томатне вино, яке здивує вас своїм пікантним фруктовим смаком з квітковими нотами.

  • Товар тижня
    2 - 8 вересень 2024

    Цибуля ріпчаста, 1 кг

  • Знижки більше 40%
    3 - 10 вересень 2024

    Часник маринований Rolnik 212 мл-Rolnik

    77.9грн
    - 41% 129.9 грн
  • Супер акція!
    5 - 11 вересень 2024
    19.9грн
    - 17% 23.9 грн
  • Читати статті на тему

    2024.09.06 16:27
    Як зберігати продукти

    Квашені яблука на зиму: смачна та корисна заготівля

    Квашені яблука — справжнє джерело вітамінів та пробіотиків. Дізнайтеся більше про користь квашених яблук, секрети їх приготування та різноманітні способи використання в кулінарії
    2024.09.06 15:25
    Як зберігати продукти

    Солимо гриби на зиму: українські традиції збереження смаку

    Соління грибів — давня українська традиція. Розповімо про найпопулярніші способи засолювання грибів, секрети смачних маринадів та як правильно зберігати грибні заготовки
    2024.09.06 14:31
    Як зберігати продукти

    Смачна ікра з баклажанів: заготовка для всієї родини

    Ікра з баклажанів — це не лише смачна закуска, а й джерело вітамінів і мінералів. Ми поділимося простим рецептом і розповімо, чому варто включити її до свого зимового меню
    2024.09.06 10:22
    Як зберігати продукти

    Готуємо варення з гарбуза: солодкий рецепт для осіннього настрою

    Осінній гарбуз — справжній подарунок природи. З нього можна приготувати безліч смачних страв, але особливе місце займає саме варення. Ділимося простим рецептом, який дозволить вам насолоджуватись солодким смаком осені протягом всієї зими
    2024.09.05 16:26
    Як зберігати продукти

    Кетчуп на зиму: смачний, домашній і без зайвих клопотів

    Бажаєте порадувати себе та близьких смачним і натуральним продуктом? Цей рецепт домашнього кетчупу допоможе вам приготувати ароматний соус на зиму без зайвих клопотів