Цвітна капуста в духовці: смачний рецепт з сиром

Цвітна капуста смакує у різному вигляді, але в запеченому — вона зберігає свої корисні властивості та має неповторний смак. Підібрали рецепт цвітної капусти в духовці з додаванням сиру та яйця для смакової насолоди

Цвітна капуста в духовці: смачний рецепт з сиром
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Сезон цвітної капусти починається в серпні і у цей час хочеться частіше її готувати та насолоджуватися її смаком. До того ж користь цвітної капусти колосальна: вона містить велику кількість вітаміну С та багата вітамінами А, РР, Н, а також групи В. Допомогти зберегти корисні властивості та насолодитися неповторним смаком допоможе запікання. Сьогодні розповімо, як приготувати цвітну капусту в духовці з додаванням сиру та яйця.

Цвітна капуста в духовці з сиром

Щоб приготувати страву вигідно, слідкуйте за актуальними акціями на цвітну капусту.

Інгредієнти:

  • 1 качан цвітної капусти

  • 200 г сиру

  • 200 г сметани

  • 2 яйця

  • 2 зубки часнику

  • вершкове масло

  • прованські трави

  • чорний мелений перець

  • сіль

Як готувати цвітну капусту в духовці

Цвітну капусту потрібно помити та розібрати на суцвіття, великі можна розрізати навпіл. Для того, щоб зробити це легко та швидко, дізнайтеся, як розібрати цвітну капусту згідно з лайфхаками досвідчених господинь.

У каструлі доведіть до кипіння підсолену воду і занурте в неї підготовлені суцвіття цвітної капусти. Врити потрібно протягом 7-8 хвилин. М’якоть не повинна розваритися. Після цього відкиньте капусту на друшляк і злегка обсушіть її.

У мисці зʼєднайте яйця, сметану, сіль і спеції. Виделкою збовтайте всі компоненти, поки не вийде однорідна суміш. Додайте до цієї суміші третину натертого сиру та пропущений через прес часник, ще раз перемішайте.

Вас також може зацікавити:

Секрети приготування: чи потрібно мити цвітну капусту

Цвітна капуста на зиму: вітаміни та смак у кожній баночці

Підготовлену цвітну капусту викладіть у змащену вершковим маслом форму, залийте яєчно-сметанною сумішшю, притрусіть поверхню тертим сиром.

Запікайте близько 15 хвилин за 180-200°С до утворення рум’яної скоринки. Готову страву перед подачею можна посипати зеленю.

Раніше ми розповідали, як зберегти цвітну капусту свіжою. Прості поради допоможуть довше насолоджуватися її смаком у різних стравах.


  • Товар тижня
    16 - 22 вересень 2024

    Сир «Брі», 50%, ТМ «Сент Бенуа», 1 кг

  • Лайк Ціна
    12 - 25 вересень 2024

    Сир «Пирятин» «Король сирів» зі смаком пряженого молока 50% кг

    329грн
    - 24% 429 грн
  • Сир Auricchio «Пекоріно Романо» 54% з овечого молока 8-12 місяців витримки DOP 100г

    179.9грн
    - 11% 199.9 грн
  • Читати статті на тему

    2024.09.18 17:29
    Як зберігати продукти

    Запашний зимовий делікатес: мариновані баклажани з часником

    Мариновані баклажани з часником — це класична заготовка на зиму, яка ніколи не виходить з моди. Ділимося з вами кількома простими та смачними рецептами, завдяки яким ви зможете насолоджуватись цим овочем протягом усього холодного періоду
    2024.09.18 15:25
    Як зберігати продукти

    Домашні заготовки: секрети хрустких маринованих грибів

    Розповідаємо про секрети приготування смачних і хрустких маринованих грибів в домашніх умовах. Дізнайтеся, як правильно вибрати гриби, приготувати маринад та зберегти заготовку на зиму
    2024.09.18 11:29
    Як зберігати продукти

    Маринуємо перець на зиму: різноманітність смаків та ароматів

    Маринування перцю — це не лише смачно, а й дуже просто! Розповідаємо різноманітні рецепти маринування перцю на зиму, щоб ваша комора завжди була заповнена яскравими та ароматними заготовками
    2024.09.18 10:26
    Як зберігати продукти

    Економія часу і продуктів: як правильно зберігати мусаку

    Хочете насолоджуватися смачною мусакою кілька днів поспіль? Дізнайтеся, як правильно зберігати цю страву в холодильнику та морозильній камері, щоб вона не втратила свого смаку та аромату
    2024.09.17 15:28
    Як зберігати продукти

    Консервування груш у карамелі з червоним вином

    Відкрийте для себе новий смак традиційної консервації. Груші у карамелі з червоним вином — це вишукане поєднання солодкого та кислого, яке стане чудовим доповненням до будь-якого святкового столу