Сезон цвітної капусти починається в серпні і у цей час хочеться частіше її готувати та насолоджуватися її смаком. До того ж користь цвітної капусти колосальна: вона містить велику кількість вітаміну С та багата вітамінами А, РР, Н, а також групи В. Допомогти зберегти корисні властивості та насолодитися неповторним смаком допоможе запікання. Сьогодні розповімо, як приготувати цвітну капусту в духовці з додаванням сиру та яйця.
Цвітна капуста в духовці з сиром
Щоб приготувати страву вигідно, слідкуйте за актуальними акціями на цвітну капусту.
Інгредієнти:
1 качан цвітної капусти
200 г сиру
200 г сметани
2 яйця
2 зубки часнику
вершкове масло
прованські трави
чорний мелений перець
сіль
Як готувати цвітну капусту в духовці
Цвітну капусту потрібно помити та розібрати на суцвіття, великі можна розрізати навпіл. Для того, щоб зробити це легко та швидко, дізнайтеся, як розібрати цвітну капусту згідно з лайфхаками досвідчених господинь.
У каструлі доведіть до кипіння підсолену воду і занурте в неї підготовлені суцвіття цвітної капусти. Врити потрібно протягом 7-8 хвилин. М’якоть не повинна розваритися. Після цього відкиньте капусту на друшляк і злегка обсушіть її.
У мисці зʼєднайте яйця, сметану, сіль і спеції. Виделкою збовтайте всі компоненти, поки не вийде однорідна суміш. Додайте до цієї суміші третину натертого сиру та пропущений через прес часник, ще раз перемішайте.
Вас також може зацікавити:
Секрети приготування: чи потрібно мити цвітну капусту
Цвітна капуста на зиму: вітаміни та смак у кожній баночці
Підготовлену цвітну капусту викладіть у змащену вершковим маслом форму, залийте яєчно-сметанною сумішшю, притрусіть поверхню тертим сиром.
Запікайте близько 15 хвилин за 180-200°С до утворення рум’яної скоринки. Готову страву перед подачею можна посипати зеленю.
Раніше ми розповідали, як зберегти цвітну капусту свіжою. Прості поради допоможуть довше насолоджуватися її смаком у різних стравах.