Close the fixed Barcode
Як зберігати продукти

Соус з аличі до мʼяса: простий рецепт пікантної добавки

Ягоди не лише можна споживати у свіжому вигляді, готувати з них варення чи компоти. Вони так само гарно підходять приготування добавок до солоних страв. Пропонуємо рецепт соусу з аличі, який ідеально підійде до мʼяса

Соус з аличі до мʼяса: простий рецепт пікантної добавки

Алича — солодка ягода, яка в Україні дозріває в кінці липня. З неї традиційно готують варення та компоти, але вона може стати ідеальною основою для соусів. Одним із таких є грузинський ткемалі. Редактори GoToShop підготували рецепт соусу з аличі до мʼяса, який матиме жовтий колір, гостру нотку та дивовижний баланс усіх смаків.

Алича до мʼяса: як приготувати соус

Для приготування соусу вам знадобиться:

  • 1 кг жовтої аличі (слідкуйте за акціями на ягоди, щоб придбати її вигідно)

  • 0,5 стакана води

  • 12 ст. л цукру

  • 1 ст. л меду

  • перець горошком 5 шт

  • 1 ст. л солі

  • 0,5 ст. л карі

  • 0.5 ч.л імбиру

  • 2 зубчики часнику

  • спеції до м’яса

  • хмелі-сунелі

  • чорний мелений перець

Приготування:

Перед приготуванням аличу потрібно промити, щоб очистити від бруду та комах. Дізнайтеся, як мити плоди перед консервацією правильно, щоб не зіпсувати свої зимові заготівлі.

Аличу очистіть від кісточок та подрібніть її у блендері. Суміш, яка вийшла, перелийте в каструлю, додайте цукор і воду. Готуйте протягом 15 хвилин.

Вас також може зацікавити:

Грузинський колорит на українському столі: кабачки в соусі сацебелі на зиму

Зелений заряд здоров’я: корисні властивості соусу песто

Далі додаємо перець, сіль, всі спеції та залишаємо компоненти на вогні ще на 10 хвилин.

Потім додайте мед і ще цукор за потреби. Також не забувайте про пропущений через прес часник. Після додавання всіх інгредієнтів готуйте соус ще близько 10 хвилин.

Після цього готову суміш розливаємо у попередньо простерилізовані банки, закручуємо кришками, ставимо догори дном до повного вистигання.

Соус готовий. Зберігайте та насолоджуйтеся його смаком.

Раніше ми розповідали, як приготувати соус з вишні до мʼяса, який поєднує в собі кислинку, солодкість, ароматні спеції та український колорит, перетворюючи звичайну страву на вишуканий шедевр


Кращої ціни не знайдеш!
31 січня - 28 лютого 2025

Вода Вигода негазована 0.5 л-Вигода

6.8грн
- 21% 8.5 грн

Вода Perrier зі смаком лайму газована, 0,5л

61.99грн
- 20% 76.99 грн
Товар тижня!
17 - 23 лютий 2025
32.99грн
- 32% 48.46 грн

Читати статті на тему

2024.12.30 15:30
Як зберігати продукти

Небезпека на кухні: 6 помилок, через які ви можете отруїтися

Розповідаємо про 6 поширених помилок при зберіганні продуктів, які можуть призвести до харчового отруєння, та даємо практичні поради, як правильно зберігати їжу, щоб вона залишалась свіжою, смачною та безпечною для вживання
2024.12.30 11:30
Як зберігати продукти

Скільки може зберігатися куряче філе в холодильнику: розбираємося в нюансах

Скільки можна зберігати куряче філе в холодильнику, які фактори впливають на його термін придатності, як правильно його зберігати та розпізнати ознаки псування
2024.12.27 13:52
Як зберігати продукти

Чи можна заморозити залишки яєць після приготування випічки

Розповідаємо про можливість та правильні способи заморожування залишків яєць після приготування випічки, включаючи сирі білки, жовтки, збиті яйця та деякі готові страви з них, а також про терміни та умови зберігання
2024.12.25 15:21
Як зберігати продукти

Економія часу та грошей: як правильно зберігати вакуумовані продукти

Розглядаємо всі аспекти зберігання вакуумованих продуктів, від підготовки до правильного температурного режиму, щоб ви могли максимально продовжити термін їхньої придатності та зберегти свіжість
2024.12.19 16:30
Як зберігати продукти

Терміни зберігання продуктів у вакуумній упаковці без холодильника

Розповідаємо, як довго можна зберігати різні продукти у вакуумній упаковці без холодильника, щоб ви могли насолоджуватися свіжою їжею довше