Соус з аличі до мʼяса: простий рецепт пікантної добавки

Ягоди не лише можна споживати у свіжому вигляді, готувати з них варення чи компоти. Вони так само гарно підходять приготування добавок до солоних страв. Пропонуємо рецепт соусу з аличі, який ідеально підійде до мʼяса

Соус з аличі до мʼяса: простий рецепт пікантної добавки
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Алича — солодка ягода, яка в Україні дозріває в кінці липня. З неї традиційно готують варення та компоти, але вона може стати ідеальною основою для соусів. Одним із таких є грузинський ткемалі. Редактори GoToShop підготували рецепт соусу з аличі до мʼяса, який матиме жовтий колір, гостру нотку та дивовижний баланс усіх смаків.

Алича до мʼяса: як приготувати соус

Для приготування соусу вам знадобиться:

  • 1 кг жовтої аличі (слідкуйте за акціями на ягоди, щоб придбати її вигідно)

  • 0,5 стакана води

  • 12 ст. л цукру

  • 1 ст. л меду

  • перець горошком 5 шт

  • 1 ст. л солі

  • 0,5 ст. л карі

  • 0.5 ч.л імбиру

  • 2 зубчики часнику

  • спеції до м’яса

  • хмелі-сунелі

  • чорний мелений перець

Приготування:

Перед приготуванням аличу потрібно промити, щоб очистити від бруду та комах. Дізнайтеся, як мити плоди перед консервацією правильно, щоб не зіпсувати свої зимові заготівлі.

Аличу очистіть від кісточок та подрібніть її у блендері. Суміш, яка вийшла, перелийте в каструлю, додайте цукор і воду. Готуйте протягом 15 хвилин.

Вас також може зацікавити:

Грузинський колорит на українському столі: кабачки в соусі сацебелі на зиму

Зелений заряд здоров’я: корисні властивості соусу песто

Далі додаємо перець, сіль, всі спеції та залишаємо компоненти на вогні ще на 10 хвилин.

Потім додайте мед і ще цукор за потреби. Також не забувайте про пропущений через прес часник. Після додавання всіх інгредієнтів готуйте соус ще близько 10 хвилин.

Після цього готову суміш розливаємо у попередньо простерилізовані банки, закручуємо кришками, ставимо догори дном до повного вистигання.

Соус готовий. Зберігайте та насолоджуйтеся його смаком.

Раніше ми розповідали, як приготувати соус з вишні до мʼяса, який поєднує в собі кислинку, солодкість, ароматні спеції та український колорит, перетворюючи звичайну страву на вишуканий шедевр


  • Національний кешбек
    29 серпня - 31 грудня 2024

    Вода Карпатська джерельна сильногазована 2 л

    21.9грн
  • Акційні пропозиції
    17 - 25 вересень 2024

    Вода негазована ромашка - маракуйя Relax Aquarte пет 0,5л

    25.9грн
    - 8% 28.1 грн
  • Вода 1,5л Buvette природна столова слабогазована

    13.8грн
    - 31% 19.8 грн
  • Акційні пропозиції
    17 - 23 вересень 2024

    Вода негазована питна Деренівська Купіль 0,33 л

    29грн
    - 10% 32 грн
  • Читати статті на тему

    2024.09.18 17:29
    Як зберігати продукти

    Запашний зимовий делікатес: мариновані баклажани з часником

    Мариновані баклажани з часником — це класична заготовка на зиму, яка ніколи не виходить з моди. Ділимося з вами кількома простими та смачними рецептами, завдяки яким ви зможете насолоджуватись цим овочем протягом усього холодного періоду
    2024.09.18 15:25
    Як зберігати продукти

    Домашні заготовки: секрети хрустких маринованих грибів

    Розповідаємо про секрети приготування смачних і хрустких маринованих грибів в домашніх умовах. Дізнайтеся, як правильно вибрати гриби, приготувати маринад та зберегти заготовку на зиму
    2024.09.18 11:29
    Як зберігати продукти

    Маринуємо перець на зиму: різноманітність смаків та ароматів

    Маринування перцю — це не лише смачно, а й дуже просто! Розповідаємо різноманітні рецепти маринування перцю на зиму, щоб ваша комора завжди була заповнена яскравими та ароматними заготовками
    2024.09.18 10:26
    Як зберігати продукти

    Економія часу і продуктів: як правильно зберігати мусаку

    Хочете насолоджуватися смачною мусакою кілька днів поспіль? Дізнайтеся, як правильно зберігати цю страву в холодильнику та морозильній камері, щоб вона не втратила свого смаку та аромату
    2024.09.17 15:28
    Як зберігати продукти

    Консервування груш у карамелі з червоним вином

    Відкрийте для себе новий смак традиційної консервації. Груші у карамелі з червоним вином — це вишукане поєднання солодкого та кислого, яке стане чудовим доповненням до будь-якого святкового столу