Соте з баклажанів — це універсальна закуска, яка чудово доповнить будь-яку страву в холодну пору року. Готується воно досить просто, а смак виходить насиченим і ароматним. Давайте разом приготуємо цю смачну заготовку на зиму!
Чому варто консервувати соте з баклажанів
Соте з баклажанів — це не лише смачна, а й корисна страва. Яскраве поєднання баклажанів, солодкого перцю та інших овочів створює незабутній смак, а багатий вміст вітамінів і мінералів робить його цінним доповненням до раціону. Крім того, соте є універсальним продуктом: його можна використовувати як самостійну закуску, додавати до салатів, гарнірів або використовувати як основу для соусів. А щоб придбати необхідні інгредієнти для страви за вигідними цінами, радимо переглянути акції на свіжі овочі в улюблених магазинах міста.
Рецепт соте з баклажанів на зиму
Інгредієнти:
баклажани — 2 кг
солодкий перець — 1 кг
морква — 500 г
цибуля — 500 г
помідори — 1 кг
часник — 5-6 зубчиків
рослинна олія — 150 мл
оцет 9% — 100 мл
сіль за смаком
цукор за смаком
чорний мелений перець за смаком
лавровий лист — 2-3 шт.
Вас також зацікавить:
Зимові запаси: баклажани в ароматній аджиці
Салат з баклажанів на зиму: ідеальний варіант для консервації
Як готувати соте з баклажанів
Баклажани нарізати кубиками, посолити і залишити на 30 хвилин, щоб пішла гіркота. Потім промити і віджати. Солодкий перець, моркву і цибулю очистити і нарізати кубиками. Помідори бланшувати, зняти шкірку і нарізати. Часник дрібно порубати.
Розігріти рослинну олію в каструлі з товстим дном. Обсмажити цибулю до золотистого кольору. Додати моркву і обсмажувати ще 5 хвилин. Додати баклажани і смажити до м’якості. Додати солодкий перець і тушкувати ще 10 хвилин.
Додати помідори, часник, сіль, цукор, перець і лавровий лист. Гасити на середньому вогні під кришкою 30-40 хвилин.
За 5 хвилин до готовності додати оцет. Розкласти гаряче соте по стерилізованих банках і закатати. Перевернути банки догори дном і укутати до повного охолодження.
Для більш насиченого смаку, крім баклажанів, можна додати кабачки, патисони або болгарський перець різних кольорів. Любителям гострого радимо додати мелений чилі або свіжий перець чилі. А щоб готове соте добре зберігалося протягом року, важливо правильно обрати баклажани та інші овочі для консервації, а також стерилізувати банки в киплячій воді протягом 15-20 хвилин. Це універсальна закуска чудово поєднується з м’ясними стравами, макаронами та картоплею.
Раніше ми розповідали, як приготувати оригінальну закуску на зиму з баклажанів, які за смаком та зовнішнім виглядом нагадують мариновані гриби, використовуючи простий рецепт з доступних інгредієнтів.