Як нарізати кавун: чотири способи

Сезон кавунів майже в розпалі. Він чудово тамує спрагу в літню спеку і так само має чудовий вигляд на святковому столу. Але для цього потрібно знати, як нарізати кавун, щоб їсти його було зручно

Тетяна Ковальчук

Редакторка GoToShop

Літня спека може бути жорстокою, але завжди є освіжаючий бальзам у вигляді ласощів для спекотної погоди. Охолодження — це морозиво, заморожені коктейлі та, мабуть, найпоширеніша літня закуска, — кавун. Він зʼявляється у супермаркетах ще в травні, але найсмачнішим він стає ближче до кінця літа, тоді і найбільше розкривається користь кавуна. Але принісши цю літню ягоду додому, постає питання, як нарізати кавун, щоб насолодитися його смаком та він мав гарний вигляд. Редактори GoToShop дізналися чотири способи, які допоможуть вам справитися з цим завданням.

Як правильно різати кавун: що потрібно

Для початку — придбати кавун. Для того, щоб зробити це вигідно, радимо ознайомитися з актуальними акціями на кавуни.

Для розрізання кавуна ніяких гаджетів не потрібно, єдиний інструмент, необхідний для виконання завдання, — це найбільший кухарський ніж, який у вас є — чим більший, тим краще, і, звичайно, він повинен бути гострим.

Якщо ви віддаєте перевагу обробній дошці, рекомендується використовувати пластикову, оскільки дерев’яні дошки мають тенденцію деформуватися від великої кількості вологи.

Альтернативою обробній дошці може стати злегка вологий чистий рушник, розстелений на робочій поверхні. Такий рушник поглине соки, що витікають і не дасть поверхні стати надто слизькою, а також забезпечить текстуровану поверхню, тому кавун не буде ковзати по ній.

Як нарізати кавун чотирма різними способами

Якщо ви знаєте, як вибрати кавун, щоб отримати стиглий і соковитий плід, то насолодитися його смаком допоможуть різні способи нарізання. Вони підійдуть, як для буденного споживання, так і для веселої літньої вечірки.

Як нарізати кавун кубиками

Повністю очищений кавун найкраще піддається нарізці на великі шматки для смузі або на менші кубики для перекусу.

Щоб позбавити кавун від фірмової шкірки перед тим, як нарізати його бажаної форми, обріжте кінчики (товщиною приблизно 1 см) з обох боків плоду. Потім розріжте його навпіл навхрест. Покладіть кожну половинку м’якоттю донизу і ножем зріжте шкірку з боків великими смужками, повторюючи природний вигин.

Потім наріжте кожну очищену половинку на скибочки товщиною 2,5 см. Покладіть ці скибочки на бік і наріжте кожну скибочку на смужки товщиною 2,5 см. Далі наріжте кожну смужку на 2-см кубики.

Вас також може зацікавити:

Кісточки від кавуна: чи справді їх не можна їсти

Коли та як садити кавуни й дині: сприятливі дні 2024 року

Як нарізати кавун брусочками

Для вечірки або пікніка найкраще підійдуть довгі брусочки кавуна. Оскільки шкірка залишається неушкодженою, руки не забруднюються, а гостям зручно хапатися за них, коли вони беруть кавун з тарілки.

Щоб нарізати кавун на брусочки, спочатку розріжте кавун навпіл навхрест. Покладіть кожну половинку м’якоттю вниз на робочу поверхню і наріжте кожну скибочку скибочками завтовшки 2,5 см. Поверніть дошку або рушник на 90 градусів і наріжте прямо перпендикулярно до скибочок, щоб вийшли брусочки.

Як нарізати кавуна трикутниками

Для привабливої демонстрації гострі трикутні скибочки або часточки кавуна є класичним варіантом. Для початку обріжте кінчики (товщиною приблизно 1 см) з обох боків кавуна. Покладіть кавун вертикально на робочу поверхню і розріжте весь кавун уздовж на четвертинки. Візьміть кожну четвертинку, покладіть її на бік і розріжте кожну четвертинку на трикутники товщиною 2,5 см.

Якщо не встигли зʼїсти весь плід одразу, не хвилюйтеся. Дізнайтеся, як зберегти кавун, щоб можна було ласувати ним довше.

Як нарізати кавун кругляшками та іншими формами

Якщо не знаєте, як красиво нарізати кавун, то скористайтесь формочками для печива. Щоб забезпечити собі великий діаметр простору для вирізання фігур, тут найкраще підійдуть прості круглі шматочки кавуна.

Щоб стабілізувати кавун, покладіть його вздовж на робочу поверхню і відріжте збоку тонкий шматочок. Це забезпечить рівну поверхню для встановлення на дошці, і звідти ви зможете нарізати скибочки впоперек, товщиною від 2,5 до 5 см. Після того, як фігури вирізані, збережіть обрізки, щоб використовувати їх для смузі, соків або салатів.

Раніше ми розповідали, коли можна купувати кавун в Україні, щоб він приніс користь і ви могли насолодитися його смаком наповну.

Читати статті на тему

2024.11.25 16:28
Рекомендації

Делікатес із ризиком: чи можна їсти сирий тунець

Чи вартий цей продукт японської кухні ризику для здоров’я? Розповідаємо, чи можна безтурботно насолоджуватися смаком сирого тунця або краще віддати перевагу термічній обробці
2024.11.25 14:31
Рекомендації

Дикий рис: чому він корисніший за інші сорти

Хочете додати до свого раціону продукт, багатий на поживні речовини і здатний зарядити енергією на весь день? Обов’язково спробуйте дикий рис — суперфуд, який завоював серця багатьох гурманів та прихильників здорового харчування
2024.11.25 13:33
Рекомендації

За і проти: що варто знати про безглютенову дієту

Все більше людей обирають безглютенову дієту, проте мало хто усвідомлює її потенційні недоліки. Хоча така дієта є життєво необхідною для хворих на целіакію, для здорових людей вона може мати як позитивні, так і негативні наслідки
2024.11.25 11:33
Рекомендації

Смачно та безпечно: яке печиво можна їсти при цукровому діабеті

Дізнайтеся, які види печива можуть вживати люди з цукровим діабетом без шкоди для здоров’я. Розглядаємо, на які компоненти варто звертати увагу при виборі печива та як приготувати безпечний десерт в домашніх умовах
2024.11.22 15:43
Рекомендації

5 помилок, які псують вашу випічку

Мрієте про домашню випічку, яка тане в роті? Ділимося простими порадами та перевіреними рецептами, які зроблять вашу випічку ще смачнішою