Персики — це не лише солодкі та соковиті літні фрукти, але й джерело вітамінів та мінералів. Користь персиків підтверджує вміст вітаміна С, калію, клітковини та інших важливих речовин, які сприяють зміцненню імунітету, покращують роботу серця та травної системи.
Крім того, персики — це універсальний продукт, який можна вживати свіжими, додавати до салатів, десертів, випічки, а також використовувати для приготування зимових заготовок. Одним з найпростіших, але найсмачніших варіантів заготовок є компот з персиків. Цей рецепт не потребує багато часу та хитромудрих інгредієнтів, а результат — насичений, ароматний напій, який зігріє вас у холодну пору року.
Вас також зацікавить:
Соковиті та ароматні: як зберігати персики, щоб вони дозріли вдома
Карамелізовані персики на зиму: сонячний десерт у холодну пору року
Компот з персиків на зиму: рецепт
Інгредієнти:
персики — 1,5 кг (приблизно 9-10 штук на 3-літрову банку)
цукор — 200-250 г на 3-літрову банку
вода — скільки знадобиться
лимонна кислота — щіпка (за бажанням)
Як готувати компот з персиків на зиму
Фруктові заготовки потрібно робити в сезон, коли персики найбільш корисні. Ретельно вимийте, обсушіть персики рушником. За бажанням можна розрізати їх на половинки та видалити кісточки.
Промийте банки з содою, ретельно сполосніть. Стерилізуйте банки зручним для вас способом: над парою, у духовці або мікрохвильовій печі. Кришки прокип’ятіть протягом 5 хвилин.
У каструлі закип’ятіть воду. Додайте цукор, перемішайте до повного розчинення. Розкладіть персики по стерилізованих банках. Щоб закупи для заготовок були вигідними, радимо переглянути акції на банки для консервації у супермаркетах вашого міста.
Залийте персики сиропом доверху, щоб не було вільного місця. За бажанням, додайте до кожної банки по дрібці лимонної кислоти. Це допоможе зберегти насичений колір персиків та трохи підкреслити смак. Замість лимонної кислоти можна додати сік половинки лимона до кожної банки.
Поставте банки з компотом у каструлю з гарячою водою (вода повинна досягати плечей банок). Доведіть воду до кипіння та стерилізуйте компот протягом 10-15 хвилин для 3-літрових банок. Обережно дістаньте банки з каструлі, закатайте кришками за допомогою ключа. Поставте банки догори дном на рушник і залиште в такому положенні до повного охолодження.
Якщо ви хочете отримати більш концентрований сироп, можна збільшити кількість цукру за своїм смаком. Якщо ж ви збираєтесь вживати персики на дієті, зменшіть кількість цукру у рецепті, та не забувайте, скільки персиків можна їсти на день.
До компоту з персиків можна додати інші фрукти та ягоди, наприклад, абрикоси, сливи, яблука, малину або суницю. Для більш пікантного смаку можна додати до компоту трохи імбиру, кориці або гвоздики. Не бійтеся експериментувати та додавати свої улюблені інгредієнти, щоб створити власний унікальний рецепт компоту з персиків! Щоб обрати улюблені фрукти за найвигіднішими цінами, радимо ознайомитися з актуальними акціями на персики. Зберігайте компот у прохолодному, темному місці.
Цей простий рецепт компоту з персиків допоможе вам зберегти літнє тепло та насолодитися смаком улюблених фруктів взимку. Раніше ми розповідали, як обрати песики, щоб не розчаруватися у виборі та ласувати лише найкращими фруктами.