Цвітна капуста в духовці: смачний рецепт з сиром

Цвітна капуста смакує у різному вигляді, але в запеченому — вона зберігає свої корисні властивості та має неповторний смак. Підібрали рецепт цвітної капусти в духовці з додаванням сиру та яйця для смакової насолоди

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Сезон цвітної капусти починається в серпні і у цей час хочеться частіше її готувати та насолоджуватися її смаком. До того ж користь цвітної капусти колосальна: вона містить велику кількість вітаміну С та багата вітамінами А, РР, Н, а також групи В. Допомогти зберегти корисні властивості та насолодитися неповторним смаком допоможе запікання. Сьогодні розповімо, як приготувати цвітну капусту в духовці з додаванням сиру та яйця.

Цвітна капуста в духовці з сиром

Щоб приготувати страву вигідно, слідкуйте за актуальними акціями на цвітну капусту.

Інгредієнти:

  • 1 качан цвітної капусти

  • 200 г сиру

  • 200 г сметани

  • 2 яйця

  • 2 зубки часнику

  • вершкове масло

  • прованські трави

  • чорний мелений перець

  • сіль

Як готувати цвітну капусту в духовці

Цвітну капусту потрібно помити та розібрати на суцвіття, великі можна розрізати навпіл. Для того, щоб зробити це легко та швидко, дізнайтеся, як розібрати цвітну капусту згідно з лайфхаками досвідчених господинь.

У каструлі доведіть до кипіння підсолену воду і занурте в неї підготовлені суцвіття цвітної капусти. Врити потрібно протягом 7-8 хвилин. М’якоть не повинна розваритися. Після цього відкиньте капусту на друшляк і злегка обсушіть її.

У мисці зʼєднайте яйця, сметану, сіль і спеції. Виделкою збовтайте всі компоненти, поки не вийде однорідна суміш. Додайте до цієї суміші третину натертого сиру та пропущений через прес часник, ще раз перемішайте.

Вас також може зацікавити:

Секрети приготування: чи потрібно мити цвітну капусту

Цвітна капуста на зиму: вітаміни та смак у кожній баночці

Підготовлену цвітну капусту викладіть у змащену вершковим маслом форму, залийте яєчно-сметанною сумішшю, притрусіть поверхню тертим сиром.

Запікайте близько 15 хвилин за 180-200°С до утворення рум’яної скоринки. Готову страву перед подачею можна посипати зеленю.

Раніше ми розповідали, як зберегти цвітну капусту свіжою. Прості поради допоможуть довше насолоджуватися її смаком у різних стравах.


Читати статті на тему

2024.09.19 17:30
Як зберігати продукти

Спаржева квасоля на зиму: 3 простих способи збереження

Розглядаємо кілька простих способів заготівлі спаржевої квасолі на зиму, щоб ви могли насолоджуватися її корисними властивостями та неповторним смаком цілий рік
2024.09.19 13:35
Як зберігати продукти

Соус ткемалі: простий рецепт для заготовок

Відкрийте для себе секрети грузинської кухні і приготуйте традиційний ароматний соус ткемалі в домашніх умовах, який стане справжньою окрасою вашого столу
2024.09.19 12:27
Як зберігати продукти

Вітаміни на зиму: зберігаємо яблука правильно

Розповідаємо про довготривале зберігання яблук в домашніх умовах, яке допоможе вам підтримувати імунітет та насолоджуватися смачними та корисними фруктами протягом усього року
2024.09.19 10:24
Як зберігати продукти

Смачні та безпечні заготовки: як правильно стерилізувати помідори

Чи знаєте ви, що консервація помідорів — це ціла наука? Розкриваємо секрети ідеальних заготовок, щоб ваші помідори залишалися смачними та безпечними протягом всієї зими
2024.09.18 17:29
Як зберігати продукти

Запашний зимовий делікатес: мариновані баклажани з часником

Мариновані баклажани з часником — це класична заготовка на зиму, яка ніколи не виходить з моди. Ділимося з вами кількома простими та смачними рецептами, завдяки яким ви зможете насолоджуватись цим овочем протягом усього холодного періоду