Сушені яблука — не лише смачний і корисний перекус, а й чудовий спосіб зберегти вітаміни та мінерали літніх фруктів на довгий час. Однак, щоб насолоджуватися їхнім смаком якомога довше, необхідно знати кілька секретів правильного зберігання.
Чому важливо правильно зберігати сушені яблука
Для вдалого зберігання важливо знати, як обирати яблука, щоб не натрапити на фрукти, які вже давно лежать в магазині та втратили свої корисні якості. При неправильному зберіганні сушені яблука можуть втратити свою природну солодкість і аромат, стати жорсткими та непридатними для вживання. Також це може призвести до таких наслідків, як поява шкідників, що швидко псують сухофрукти. А підвищена вологість створює сприятливе середовище для розвитку цвілі, яка не тільки псує зовнішній вигляд продукту, але й може бути небезпечною для здоров’я.
Як правильно зберігати сушені яблука
Вибір тари:
Для зберігання сушених яблук найкраще підійдуть скляні банки. Скло не вступає в реакцію з продуктом, надійно захищає від вологи та шкідників. Перед використанням банку слід ретельно вимити та висушити.
Якщо у вас немає скляних банок, можна використовувати пластикові контейнери з щільними кришками, але обов’язково переконайтеся, що пластик харчовий. Перед зберіганням продуктів також варто дізнатися, які контейнери є екологічними для їжі, не шкодять вашому здоров’ю та довкіллю, а також про те, яких пластикових контейнерів слід уникати.
Для більш природного зберігання підійдуть мішечки з натуральних тканин, проте вони не захистять від комах, тому сухофрукти варто додатково обробити перед зберіганням.
Підготовка яблук до зберігання:
Перш ніж зберігати сушені яблука, їх необхідно ретельно підготувати. Почніть з просушування: кожен шматочок має бути повністю сухим, оскільки навіть невелика вологість може спричинити появу цвілі. Ретельно переберіть яблука, видаляючи зіпсовані або пошкоджені частинки. Для додаткового захисту від шкідників, можна додатково прогріти сушені яблука в духовці при температурі 60-80°C протягом 30 хвилин.
Вас також зацікавить:
Яблука: користь, шкода та рекомендації щодо вживання
Живчик з яблук: смак дитинства, зроблений власноруч
Умови зберігання:
Щоб сушені яблука зберегли свій смак і корисні властивості, дотримуйтесь оптимальних умов зберігання. Ідеальна температура для них — від +5 до +15°C. Водночас уникайте місць з високою вологістю та різкими перепадами температур. Для захисту від вологи можна покласти в тару з яблуками невеликий мішечок із сіллю або силікагелем. А щоб зберегти яскравий колір і максимум вітамінів, зберігайте сушені яблука в темному місці.
Термін зберігання:
При дотриманні всіх умов зберігання сушені яблука можуть зберігатися до 1 року. Для більш тривалого зберігання сушені яблука можна заморозити. А щоб ваші покупки були заощадливими, радимо переглянути поточні акції на контейнери для зберігання продуктів.
Дотримуючись цих простих правил, ви зможете довго насолоджуватися смаком і користю домашніх сушених яблук. Раніше ми розповідали, чи треба їсти яблука: п’ять причин, чому вживання яблук може сприяти загальному здоров’ю та бути цінним доповненням до збалансованого раціону.