Вершкове масло дуже популярне в кулінарії, особливо під час приготування та прикрашання різноманітних страв. Його використовують для смаження, додають до випічки, готують соуси та креми. Ну і, звісно, куди ж без бутербродів та тостів. Словом, вершкове масло можна знайти ледь не в кожному холодильнику українця.
Як насправді його варто зберігати і на які фактори варто звертати увагу — редактори GoToShop знайшли для вас кілька порад.
1. Температура. Зберігайте вершкове масло у холодильнику за температури від 2 до 4 градусів за Цельсієм — низька температура допоможе зберегти свіжість та запобігти псуванню. Ставе масло у холодильник після використання.
До речі, щоб обрати якнайвигідніше, радимо ознайомитися з актуальними акціями на масло.
2. Герметична упаковка. Переконайтеся, що контейнер, у якому зберігається масло, має герметичну кришку. Це допоможе уникнути проникнення запахів з інших продуктів та збереже аромат масла.
3. Уникайте прямого світла. Радимо захищати масло від прямого світла, оскільки воно може спричинити окислення жирів та погіршення якості продукту. Зберігайте масло у темному чи непрозорому контейнері.
Вас також може зацікавити:
Як швидко розм’якшити вершкове масло на випічку
Вершкове масло: як заморозити і правильно розморозити масло
4. Пам’ятайте також, що масло добре поглинає запахи з інших продуктів, тому не кладіть його поруч з цибулею чи часником.
5. Як не забруднити масло? Використовуйте чистий ніж для виймання масла з упаковки. При цьому не намагайтесь контактувати з ним руками чи іншими предметами, які можуть забруднити його.
6. Зберігання в морозилці. Якщо ви плануєте зберігати масло протягом тривалого часу, морозильна камера — підхожий варіант. Розріжте масло невеликими шматочками та запакуйте в герметичну тару. Заморожене масло може зберігатись кілька місяців.
7. Якщо масло стало гірким або має неприємний запах, краще його не вживати, адже воно могло зіпсуватись.
І наостанок ще одна порада — завжди перевіряйте термін придатності вершкового масла перед покупкою, аби впевнитись, що воно свіже.
Раніше ми розповідали, як обрати вершкове масло, а також кому воно буде корисне, а кому краще відмовитися від цього продукту.