У холодильнику чи в хлібниці? Як і де правильно зберігати білий хліб

Білий хліб має невеликий термін придатності, тому зібрали поради, які допоможуть продовжити його

GoToShop Team

команда сайту GoToShop

Білий хліб має особливе значення в українській традиції та культурі. Він вважається символом багатства, достатку та гостинності. І, звісно, білий хліб є, мабуть, найпопулярнішим і найнеобхіднішим продуктом, який є в кожному домі.

На відміну від чорного хліба, який має специфічний смак і має менший термін придатності, білий хліб за правильного зберігання може «прожити» тиждень і навіть більше. Щоб білий хліб зберіг свої властивості та смак якомога довше, редактори сайту Gotoshop.ua зібрали кілька рекомендацій.

Зберігайте хліб у прохолодному місці

Зберігайте білий хліб у прохолодному та сухому місці. Оптимальна температура зберігання для білого хліба становить близько 18-21 градуса Цельсія. Ідеальним рішенням є хлібниця, в якій зберігається правильна температура і вентиляція повітря.

Використовуйте щільну упаковку

Для зберігання білого хліба використовуйте щільні паперові або пластикові пакети, які допоможуть захистити хліб від доступу повітря і на довше збережуть його свіжість.

За можливості уникайте холодильника

Холодильник теж може бути сухим і прохолодним місцем, але за неправильного зберігання хліб там може дуже швидко засохнути або запліснявіти. Якщо ж ви все-таки вирішили зберігати хліб у холодильнику, то краще щільно загорнути його в пакет, уникаючи потрапляння всередину вологи.

Не зберігайте хліб поруч з овочами та фруктами

Уникайте зберігання білого хліба поруч з овочами та фруктами, оскільки ці продукти виділяють етилен, який може прискорити процес старіння і псування хліба.

Не розрізайте відразу

Не ріжте всю буханку білого хліба відразу. Краще нарізайте його в міру необхідності, щоб мінімізувати контакт із повітрям і зберегти свіжість продукту.

Білий хліб можна заморозити

Якщо ви хочете зберегти хліб на довгий час, то можна його заморозити. Розріжте хліб на порції, щоб було зручно розморожувати потрібну кількість, загорніть їх у плівку або сухі поліетиленові пакети та помістіть у морозильник. Перед вживанням такий хліб можна розморозити при кімнатній температурі, у мікрохвильовці або попередньо розігрітій духовці.

Розігрійте, щоб повернути м’якість

Якщо білий хліб встиг підсохнути або втратив свою свіжість, то врятувати ситуацію допоможе духовка. Попередньо розігрійте її до 175 градусів, загорніть хліб у фольгу і нагрійте його протягом 5-10 хвилин.

Дотримання цих простих рекомендацій допоможе продовжити термін придатності хліба. Але все-таки рекомендується вживати білий хліб у межах терміну придатності, зазначеного на упаковці, або найближчим часом після придбання. Придбати хліб за акційною ціною можете у своєму улюбленому супермаркеті.

Читати статті на тему

2024.09.19 17:30
Як зберігати продукти

Спаржева квасоля на зиму: 3 простих способи збереження

Розглядаємо кілька простих способів заготівлі спаржевої квасолі на зиму, щоб ви могли насолоджуватися її корисними властивостями та неповторним смаком цілий рік
2024.09.19 13:35
Як зберігати продукти

Соус ткемалі: простий рецепт для заготовок

Відкрийте для себе секрети грузинської кухні і приготуйте традиційний ароматний соус ткемалі в домашніх умовах, який стане справжньою окрасою вашого столу
2024.09.19 12:27
Як зберігати продукти

Вітаміни на зиму: зберігаємо яблука правильно

Розповідаємо про довготривале зберігання яблук в домашніх умовах, яке допоможе вам підтримувати імунітет та насолоджуватися смачними та корисними фруктами протягом усього року
2024.09.19 10:24
Як зберігати продукти

Смачні та безпечні заготовки: як правильно стерилізувати помідори

Чи знаєте ви, що консервація помідорів — це ціла наука? Розкриваємо секрети ідеальних заготовок, щоб ваші помідори залишалися смачними та безпечними протягом всієї зими
2024.09.18 17:29
Як зберігати продукти

Запашний зимовий делікатес: мариновані баклажани з часником

Мариновані баклажани з часником — це класична заготовка на зиму, яка ніколи не виходить з моди. Ділимося з вами кількома простими та смачними рецептами, завдяки яким ви зможете насолоджуватись цим овочем протягом усього холодного періоду