Зберігаємо морозиво правильно: терміни та правила

Розповідаємо, як правильно зберігати морозиво, щоб воно залишалося свіжим та смачним протягом тривалого часу, а також про те, як визначити, що морозиво зіпсувалося

Зберігаємо морозиво правильно: терміни та правила
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Морозиво — це не лише смачний десерт, а й чудовий спосіб врятуватися від спеки. Проте, як і будь-який продукт, воно має свій термін придатності. Тож як же зберегти морозиво свіжим та смачним якомога довше?

Термін зберігання морозива

Термін зберігання морозива залежить від декількох факторів. Морозиво з консервантами та високим вмістом жиру зберігається довше, ніж те, що їх не містить. Герметична упаковка краще захищає морозиво від впливу повітря, що подовжує його термін придатності. Морозиво, виготовлене без консервантів, має менший термін зберігання. Чим вища температура зберігання, тим швидше псується морозиво.

В середньому, промислове морозиво може зберігатися від 30 днів (молочне) до 24 місяців при дотриманні рекомендованих умов. Важливо звертати увагу на дату виготовлення та рекомендації виробника, зазначені на упаковці. У термосумці морозиво в заводській упаковці може зберігатися близько 2 годин.

Правильне зберігання морозива

  • Зберігайте морозиво при температурі -18°C або нижче, не допускайте перепадів температур.

  • Зберігайте морозиво в герметичній упаковці — це допоможе захистити його від впливу повітря та сторонніх запахів.

  • Не зберігайте морозиво разом з м’ясом, рибою або іншими продуктами з сильним запахом.

  • Не заморожуйте морозиво повторно.

Не вживайте морозиво, якщо воно має ознаки псування.

Ознаки псування морозива

  • морозиво стало схожим на пісок за структурою

  • з’явився кислий або солоний присмак

  • на глазурі з’явилися крапельки води

  • у морозиві утворилися великі шматки льоду

  • упаковка «роздута»

  • на морозиві з’явився білий наліт

Якщо ви помітили будь-які з цих ознак, краще не вживати таке морозиво.

Додаткові поради

Щоб морозиво не псувалося, купуйте його невеликими порціями, щоб воно не встигло зіпсуватися. Домашнє морозиво заморожуйте порційно, щоб згодом розморожувати лише необхідну кількість. Розморожуйте морозиво в холодильнику, а не при кімнатній температурі, щоб воно зберегло смак і консистенцію.

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете зберегти морозиво свіжим та смачним протягом тривалого часу. А щоб придбати улюблений смаколик з вигодою для гаманця, радимо ознайомитись з актуальними акціями на морозиво в магазинах вашого міста.

Читати статті на тему

2024.05.20 09:14
Як зберігати продукти

Як правильно зберігати каву вдома

Насолоджуватися неповторним смаком та ароматом кави якомога довше можна, якщо правильно її зберігати
2024.05.17 12:52
Як зберігати продукти

Як зберегти красу півоній: що зробити, щоб квіти довше радували вас

Ділимось секретами правильного вибору свіжих півоній, підготовки до вази, догляду та додаткових хитрощів, які допоможуть вам довше насолоджуватися красою цих чудових квітів
2024.05.17 10:27
Як зберігати продукти

Скільки можна зберігати бісквіт: секрети свіжості домашньої випічки

Як правильно зберігати бісквіт, щоб він протягом декількох днів залишався свіжим, ароматним та придатним для приготування тортів та тістечок
2024.05.16 16:09
Як зберігати продукти

Скільки зберігається свіжовичавлений сік: секрети збереження вітамінів

Як правильно зберігати свіжовичавлений сік, щоб зберегти його свіжість, чудовий смак та максимум користі на довший час
2024.05.16 15:08
Як зберігати продукти

Чиста вода на випадок надзвичайної ситуації: як зберігати воду в пластикових пляшках

Як зберегти питну воду в пластикових пляшках на випадок надзвичайної ситуації, використовуючи прості домашні методи, та як правильно зберігати воду, щоб вона залишалася свіжою протягом тривалого часу