Close the fixed Barcode

Герметичні контейнери та прохолодне місце: як правильно зберігати каву вдома

Кава буде довше вас тішити своїм ароматом та неповторним смаком, якщо її правильно зберігати. Розповідаємо прості правила

Герметичні контейнери та прохолодне місце: як правильно зберігати каву вдома

Кава настільки щільно увійшла в наше повсякденне життя, що вже складно собі уявити звичайний ранок без чашечки цього підбадьорливого напою. І, звісно, кава знайдеться майже в кожному домі. Але чи правильно ми її зберігаємо?

Дотримуючись кількох простих правил, можна надовго зберегти її свіжість і смак. Редактори GoToShop зібрали кілька рекомендацій щодо правильного зберігання кави.

Використовуйте герметичні контейнери

Після купівлі кави (чи то зерна, чи то вже мелена кава) важливо пересипати її з паперових пакетів у контейнер або банку, які можна герметично закрити. Найкраще використовувати контейнери з непрозорого матеріалу, щоб запобігти проникненню світла.

Уникайте впливу повітря

Кава дуже чутлива до повітря, тому важливо мінімізувати його вплив. Якщо під рукою немає відповідного контейнера, то важливо надійно і щільно закрити пакет з кавою. Видаліть усе повітря і щільно скрутіть пакет із кавою, запечатуючи його липкою стрічкою або спеціальними широкими защипами.

Зберігайте каву в прохолодному та сухому місці

Ідеальна температура для зберігання кави становить близько 10-15 градусів Цельсія, проте напій добре переносить і більш високі кімнатні температури. Уникайте зберігання кави поруч із джерелами тепла, такими як плита або піч. Також не зберігайте каву в холодильнику — напій не переносить вологи.

Уникайте прямого сонячного світла

Сонячне світло може негативно впливати на якість кави та прискорювати її окислення. Тому бажано зберігати напій у темному місці, де немає прямих сонячних променів, наприклад, у кухонній шафі з дверцятами або в непрозорому контейнері.

Мелену каву використовувати швидко

Якщо ви купуєте вже мелену каву, намагайтеся використовувати її протягом 1-2 тижнів. Після помелу кава втрачає свіжість і аромат швидше, ніж цільні зерна. А ось зерна кави за правильного зберігання можуть зберегти свої смакові властивості протягом кількох місяців.

Заморожування в крайньому разі

Хоча заморожування кави не є ідеальним рішенням, у крайніх випадках ви можете заморозити каву в герметичній упаковці. Однак пам’ятайте, що після розморожування каву не слід заморожувати повторно.

Дотримуючись цих рекомендацій, ви зможете подовжити свіжість і смак вашої кави вдома та насолоджуватися напоєм, що бадьорить, довгий час. А щоб купити її вигідно, радимо заздалегідь ознайомитися з акціями на каву.

Читати статті на тему

2024.12.09 12:33
Як зберігати продукти

Свіжі мандарини надовго: зберігаємо фрукти правильно

Хочете, щоб ваші мандарини залишалися такими ж соковитими та ароматними, як у день покупки? Розкриваємо кілька простих хитрощів, які допоможуть зберегти ці цитрусові свіжими набагато довше
2024.12.04 15:21
Як зберігати продукти

Кулінарний лайфхак: навіщо заморожувати твердий сир

Хочете зберегти улюблені сорти сиру надовго? Дізнайтесь, як правильно заморозити твердий сир, щоб він не втратив своїх смакових якостей, а ви могли насолоджуватися ним у будь-який час
2024.12.03 17:01
Як зберігати продукти

Варення з мандаринів: як зберегти вітаміни

Усім відомо, що мандарини — це справжнє джерело вітамінів. Але чи можна зберегти цю цінність у домашньому варенні? Розкриваємо секрети, як приготувати солодкий зимовий десерт, який не лише порадує смаком, а й підтримає ваш імунітет
2024.12.03 10:30
Як зберігати продукти

Заморожування хурми: як зберегти вітаміни та смак

Заморожування дозволяє зберегти хурму свіжою та соковитою на тривалий період. Дізнайтеся, як правильно підготувати хурму до заморозки та способи її зберігання в морозильній камері
2024.11.29 11:28
Як зберігати продукти

5 помилок при зберіганні оливкової олії, яких варто уникати

Хочете, щоб ваша оливкова олія завжди була свіжою та ароматною? Правильне зберігання — запорука збереження її корисних властивостей. Дізнайтеся про найкращі способи зберігання оливкової олії, та як уникнути поширених помилок