Кабачки по-корейськи: пікантна закуска на зиму

Розповідаємо секрети приготування хрустких, пікантних кабачків по-корейськи на зиму, які стануть окрасою вашого столу та збережуться до самої весни

Кабачки по-корейськи: пікантна закуска на зиму
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Хрусткі, соковиті, з гострим перчиком та ароматом спецій — кабачки по-корейськи стануть справжньою окрасою зимового столу. Ця закуска не лише смачна, але й проста у приготуванні. А ще, вона чудово зберігається протягом всієї зими, радуючи вас пікантним смаком в будь-яку пору року.

Секрет ідеальної страви по-корейськи полягає у правильному виборі кабачків. Найкраще підходять молоді кабачки з ніжною шкіркою та щільною м’якоттю. Перерослих екземплярів з товстою шкіркою краще уникати. Традиційно кабачки для цієї закуски нарізають тонкою соломкою. Можна використовувати спеціальну тертку для корейської моркви або нарізати вручну гострим ножем.

Вас також зацікавить:

Хрусткі кабачки на зиму: рецепт з гірчицею та імбиром

Заморожуємо кабачки: три прості рецепти на будь-який смак

Кабачки по-корейськи на зиму: рецепт

Інгредієнти:

  • 2 кг кабачків

  • 500 г моркви

  • 200 г цибулі

  • 100 мл 9% оцту

  • 100 мл олії

  • 50 г цукру

  • 25 г солі

  • 15 г корейської приправи

  • 5 зубчиків часнику

  • 1 ч. л. меленого коріандру (за бажанням)

Як готувати кабачки по-корейськи

  1. Кабачки, моркву та цибулю помити, очистити і нарізати тонкою соломкою. Щоб обрати улюблений овоч за найкращою ціною, радимо переглянути поточні акції на кабачки в мережах супермаркетів вашого міста. Змішати всі овочі в мисці, додати сіль, цукор, корейську приправу, мелений коріандр (за бажанням) та подрібнений часник. Влити оцет та олію.

  2. Добре перемішати овочі з маринадом і залишити маринуватися на 3-4 години при кімнатній температурі.

  3. Щоб ваші літні закрутки зберігались правильно, потрібно знати, як стерилізувати банки. Пам’ятайте, що для цього існує 4 прості інструкції. Далі потрібно розкласти мариновані кабачки по чистим, стерилізованим банкам. Залити овочі маринадом, що залишився. Накрити банки кришками і поставити стерилізувати на водяній бані: півлітрові — 15 хвилин, літрові — 20 хвилин.

  4. Закатати банки простерилізованими кришками, перевернути догори дном і залишити остигати в теплому місці. Зберігати кабачки по-корейськи можна в прохолодному, темному місці протягом всієї зими.

Кабачки по-корейськи можна використовувати як самостійну закуску, додавати до салатів, гарнірів або використовувати як начинку для пирогів та пиріжків. Раніше ми розповідали, як зберегти кабачки на зиму: від вибору, підготовки до умов зберігання та способів, щоб ви могли насолоджуватися смаком та користю цього овоча протягом усього року.

  • Супер акція!
    19 - 25 вересень 2024
    32.9грн
    - 27% 44.9 грн
  • Акційні пропозиції
    13 - 20 вересень 2024

    Мило Green Pharmacy Морква з олією гарбуза 100г х24

    33.3грн
    - 17% 40 грн
  • Акційні пропозиції
    17 - 25 вересень 2024

    Тарілка обідня Ardesto Liguria кераміка, 26 см, зелена

    119грн
    - 41% 199 грн
  • Читати статті на тему

    2024.09.18 17:29
    Як зберігати продукти

    Запашний зимовий делікатес: мариновані баклажани з часником

    Мариновані баклажани з часником — це класична заготовка на зиму, яка ніколи не виходить з моди. Ділимося з вами кількома простими та смачними рецептами, завдяки яким ви зможете насолоджуватись цим овочем протягом усього холодного періоду
    2024.09.18 15:25
    Як зберігати продукти

    Домашні заготовки: секрети хрустких маринованих грибів

    Розповідаємо про секрети приготування смачних і хрустких маринованих грибів в домашніх умовах. Дізнайтеся, як правильно вибрати гриби, приготувати маринад та зберегти заготовку на зиму
    2024.09.18 11:29
    Як зберігати продукти

    Маринуємо перець на зиму: різноманітність смаків та ароматів

    Маринування перцю — це не лише смачно, а й дуже просто! Розповідаємо різноманітні рецепти маринування перцю на зиму, щоб ваша комора завжди була заповнена яскравими та ароматними заготовками
    2024.09.18 10:26
    Як зберігати продукти

    Економія часу і продуктів: як правильно зберігати мусаку

    Хочете насолоджуватися смачною мусакою кілька днів поспіль? Дізнайтеся, як правильно зберігати цю страву в холодильнику та морозильній камері, щоб вона не втратила свого смаку та аромату
    2024.09.17 15:28
    Як зберігати продукти

    Консервування груш у карамелі з червоним вином

    Відкрийте для себе новий смак традиційної консервації. Груші у карамелі з червоним вином — це вишукане поєднання солодкого та кислого, яке стане чудовим доповненням до будь-якого святкового столу