Close the fixed Barcode

Мариновані смажені помідори: пікантна заготовка на зиму

Дізнайтеся, як приготувати пікантну заготовку на зиму — мариновані смажені помідори, які здивують вас своїм незвичайним смаком та ароматом

Мариновані смажені помідори: пікантна заготовка на зиму
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Звичні всім мариновані помідори можна зробити ще смачнішими та цікавішими, якщо їх попередньо обсмажити. Ця проста хитрість додає їм пікантного аромату та трохи карамельного присмаку, роблячи заготовку справжньою родзинкою серед консервації та зберігаючи користь помідорів на зиму.

Мариновані смажені помідори: рецепт

Інгредієнти:

  • помідори (скільки вміститься в банки)

  • часник — 2-3 зубчики на 1 літрову банку

  • цукор — 3 ст. л. на 1 літрову банку

  • сіль — 1 ч. л. з гіркою на 1 літрову банку

  • оцет 9% — 3 ст. л. на 1 літрову банку

  • олія для смаження

Вас також зацікавить:

В’ялені помідори на сонці: секрети приготування та зберігання на зиму

5 причин додати помідори до раціону

Як готувати смажені помідори на зиму

  1. Виберіть щільні й не дуже великі плоди одного розміру. Ретельно вимийте помідори та обсушіть. Розігрійте олію на сковороді та обсмажуйте помідори на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку до появи золотистої скоринки. Якщо ви хочете, щоб помідори зберегли цілісність, обсмажуйте їх не до рум’яної скоринки, а лише злегка, щоб вони трохи змінили колір.

  2. У чисті стерилізовані банки щільно укладайте обсмажені помідори, перекладаючи їх шматочками часнику. В окремій каструлі закип’ятіть воду з додаванням солі, цукру та оцту. Залийте гарячим маринадом помідори в банках, щоб рідина повністю їх покрила.

  3. Накрийте банки кришками і простерилізуйте на водяній бані: літрові банки — 15 хвилин, дволітрові — 20 хвилин. Закатайте простерилізовані банки кришками і переверніть їх догори дном, щоб охолонути. Зберігайте в прохолодному темному місці. Радимо також ознайомитися з актуальними акціями на помідори, щоб купити їх за найкращою пропозицією.

Для більш насиченого смаку можна додати до маринаду інші спеції та трави за вашим смаком: лавровий лист, перець чорний горошком, духмяний перець, гвоздику, коріандр, базилік, орегано. Мариновані смажені помідори чудово смакують як самостійна страва, так і в складі салатів, піци, соусів та інших страв. Проста технологія приготування гарантує тривале зберігання помідорів, а завдяки незвичайному смаку, вони припадуть до душі всім ласунам!

Експериментуйте, додаючи різні спеції та трави, шукайте свою ідеальну комбінацію смаків, і насолоджуйтесь пікантними маринованими помідорами власного приготування протягом усієї зими! Раніше ми розповідали, як швидко очистити помідор від шкірки, адже для деяких страв з томатами важливо, щоб вони були почищені.

  • Додаткові пропозиції
    16 вересня - 31 грудня 2024

    Томати Varto з перцем мариновані 680 г-Varto

    63.9грн
    - 21% 79.9 грн
  • Томат Azura Черрі сливка 250г

    54.9грн
    - 27% 74.9 грн
  • Кращої ціни не знайдеш!
    30 вересня - 31 жовтня 2024

    Томати Varto з перцем мариновані 680 г-Varto

    63.9грн
    - 21% 79.9 грн
  • Лайк Ціна
    10 - 23 жовтень 2024

    Томати «Ніжин» мариновані 920г

    99грн
    - 36% 154 грн
  • Цінотижики
    17 - 23 жовтень 2024

    Помідори Kamis сушені з часником та базиліком, 15г

    19.99грн
    - 20% 24.89 грн
  • Читати статті на тему

    2024.10.17 17:30
    Як зберігати продукти

    Кріп на зиму: найкращі способи зберегти вітаміни та аромат

    Розповідаємо про чотири унікальні способи зберегти кріп на зиму, максимально зберігши його свіжість, аромат та корисні властивості: заморожування, сушіння, соління та заготівля в олії
    2024.10.17 15:31
    Як зберігати продукти

    Зволожуючий крем в холодну пору року: поради для краси

    Розкриваємо секрети зимового догляду за шкірою, допоможемо вибрати ідеальний крем та поділимося корисними порадами для збереження краси та молодості шкіри
    2024.10.17 14:45
    Як зберігати продукти

    Як продовжити життя вершкового масла в холодильнику

    Щоб ваше вершкове масло завжди було свіжим і смачним, розповідаємо, як правильно зберігати цей продукт, які фактори впливають на його термін придатності та як уникнути псування
    2024.10.17 10:34
    Як зберігати продукти

    Секрети довгого зберігання квашеної капусти

    Квашена капуста — смачна закуска та справжнє джерело вітамінів. Дізнайтеся, як правильно зберігати цей цінний продукт, щоб він якомога довше радував своїм смаком та користю
    2024.10.16 14:29
    Як зберігати продукти

    Секрети збереження сала: як зберегти унікальний український продукт без холодильника

    Розповідаємо про те, як зберегти сало без холодильника, використовуючи різні методи, такі як соління, в’ялення, копчення, зберігання в посуді або фользі