Баклажани на грилі з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка

Пікніки не обмежуються лише запеченим мʼясом, овочі гриль займають на них своє почесне місце. Сьогодні підготували рецепт, який допоможе зробити оригінальні баклажани на грилі з унікальним йогуртовим соусом

Баклажани на грилі з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

В Україні саме розпочинається сезон баклажанів, які достигають на власних грядках, тому споживання цих синеньких овочів стає частішим. Баклажани корисні та поживні, мають неповторний смак та споживаються найчастіше у запеченому, смаженому та тушкованому вигляді. Окремим видом насолоди є баклажани гриль. Сьогодні редактори GoToShop поділяться рецептом Євгена Клопотенка смачних баклажанів на грилі з унікальним йогуртовим соусом.

Баклажани на грилі з йогуртовим соусом

Смак цієї страви залежить від основного інгредієнта — баклажанів. Тому їх вибору потрібно приділити найбільшу увагу. Дізнайтеся, як обрати баклажани та на що звернути увагу, щоб овоч був свіжим.

Також під час вибору звертайте увагу на ціну. Перегляньте актуальні акції на баклажани в магазинах вашого міста та знайдіть найвигідніший варіант.

Для приготування баклажанів на грилі з йогуртовим соусом знадобляться:

  • баклажани — 400 г

  • йогурт (натуральний) — 100 г

  • листя петрушки — 20 г

  • часник — 1 зубчик

  • мʼята (листя) — 10 г

  • оливкова олія — 1 ст. л.

  • сіль та перець — за смаком

Вас також може зацікавити:

Зберігаємо кабачки та баклажани: температура, вологість, правильне місце

Баклажани «як гриби»: рецепт оригінальної зимової закуски

Приготування:

Баклажани помийте і поріжте уздовж смужками товщиною 3-4 мм. Посоліть, поперчіть і збризніть оливковою олією.

Викладіть баклажани на решітку для гриля і обсмажуйте на мангалі протягом 7-8 хвилин періодично перевертаючи.

Для соусу змішайте йогурт, розчавлений через давку часник і подрібнене листя м’яти. Подавайте готові баклажани з соусом, посипавши подрібненим листям петрушки.

Раніше ми розповідали, як приготувати овочі на грилі. Зібрали секрети, які допоможуть вам отримати ідеальну страву на пікніку.


Читати статті на тему

2024.09.18 17:29
Як зберігати продукти

Запашний зимовий делікатес: мариновані баклажани з часником

Мариновані баклажани з часником — це класична заготовка на зиму, яка ніколи не виходить з моди. Ділимося з вами кількома простими та смачними рецептами, завдяки яким ви зможете насолоджуватись цим овочем протягом усього холодного періоду
2024.09.18 15:25
Як зберігати продукти

Домашні заготовки: секрети хрустких маринованих грибів

Розповідаємо про секрети приготування смачних і хрустких маринованих грибів в домашніх умовах. Дізнайтеся, як правильно вибрати гриби, приготувати маринад та зберегти заготовку на зиму
2024.09.18 11:29
Як зберігати продукти

Маринуємо перець на зиму: різноманітність смаків та ароматів

Маринування перцю — це не лише смачно, а й дуже просто! Розповідаємо різноманітні рецепти маринування перцю на зиму, щоб ваша комора завжди була заповнена яскравими та ароматними заготовками
2024.09.18 10:26
Як зберігати продукти

Економія часу і продуктів: як правильно зберігати мусаку

Хочете насолоджуватися смачною мусакою кілька днів поспіль? Дізнайтеся, як правильно зберігати цю страву в холодильнику та морозильній камері, щоб вона не втратила свого смаку та аромату
2024.09.17 15:28
Як зберігати продукти

Консервування груш у карамелі з червоним вином

Відкрийте для себе новий смак традиційної консервації. Груші у карамелі з червоним вином — це вишукане поєднання солодкого та кислого, яке стане чудовим доповненням до будь-якого святкового столу