Як заморозити фруктовий лід в домашніх умовах

У літню спеку хочеться охолодитися будь-якими способами і фруктовий лід — це чудовий та корисний спосіб. Розповідаємо, як заморозити фруктовий лід без зайвих зусиль

Як заморозити фруктовий лід в домашніх умовах
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Фруктовий лід — чудовий спосіб освіжитися у спекотний день або додати смаку напоям. Його можна швидко і просто приготувати — і редактори GotoShop зібрали для вас кілька корисних порад, які допоможуть заморозити фруктовий лід.

Вибір фруктів

Ви можете використовувати улюблені фрукти на ваш смак. Радимо спробувати ягоди (полуниці, малину, чорниці), цитрусові (апельсини, лимони, лайми) та тропічні фрукти (ківі, манго й ананас). 

Обираючи фрукти, пам’ятайте, що вони мають бути зрілими й свіжими. Також звертайте увагу на їх ціни. Щоб покупка була вигідною, радимо ознайомитися з актуальними акціями на фрукти.

Підготовка фруктів

Помийте фрукти та обсушіть їх. Дізнайтеся, як правильно мити фрукти та овочі, щоб вберегти свій організм. Адже інколи простого обмивання водою може бути недостатньо.

Потім наріжте їх невеликими шматочками чи кільцями, видаливши насіння або кісточки.

Форми для льоду

Складіть нарізані фрукти у кожен «кубик» форми. За бажанням, можна додати кілька листочків м’яти та шматочків лайма для додаткового аромату.

Потім налийте очищену воду до кожного «кубика».

Вас також може зацікавити:

Як правильно заморозити ягоди та фрукти на зиму

Сорбет, пломбір чи вершкове: розбираємося у видах морозива та обираємо найкраще

Заморожування

Складіть форми для льоду у морозильну камеру та залиште їх там на 4-6 годин, або до повного заморожування. Потім дістаньте отриманий фруктовий лід із форми та складіть його у контейнери чи спеціальні пакети — і зберігайте їх у морозилці. Обирайте контейнери для їжі правильно, щоб вони не шкодили вашому здоровʼю.

Використання

Фруктові льоди можна подавати як освіжаючий десерт та альтернативу морозиву. Також їх можна додавати до лимонадів, чаїв, соків та води, щоб охолодити їх, надати смаку та аромату фруктів.

Раніше ми розповідали, як зробити домашнє морозиво з молока. З простим рецептом ви отримаєте натуральний літній смаколик, який можна їсти дітям та освіжатися з користю.


  • Йогурт Яготинський полуниця 1,5% 750г

    47.9грн
    - 17% 57.7 грн
  • Очисник для унітаза Frosch «Малина», 750мл

    119грн
    - 26% 159 грн
  • Товар тижня
    16 - 22 вересень 2024

    Манго преміум, 1 шт.

  • Лайк Ціна
    12 - 25 вересень 2024

    Йогурт Яготинський полуниця 2,1% 260г

    28.5грн
    - 25% 37.9 грн
  • Читати статті на тему

    2024.09.18 17:29
    Як зберігати продукти

    Запашний зимовий делікатес: мариновані баклажани з часником

    Мариновані баклажани з часником — це класична заготовка на зиму, яка ніколи не виходить з моди. Ділимося з вами кількома простими та смачними рецептами, завдяки яким ви зможете насолоджуватись цим овочем протягом усього холодного періоду
    2024.09.18 15:25
    Як зберігати продукти

    Домашні заготовки: секрети хрустких маринованих грибів

    Розповідаємо про секрети приготування смачних і хрустких маринованих грибів в домашніх умовах. Дізнайтеся, як правильно вибрати гриби, приготувати маринад та зберегти заготовку на зиму
    2024.09.18 11:29
    Як зберігати продукти

    Маринуємо перець на зиму: різноманітність смаків та ароматів

    Маринування перцю — це не лише смачно, а й дуже просто! Розповідаємо різноманітні рецепти маринування перцю на зиму, щоб ваша комора завжди була заповнена яскравими та ароматними заготовками
    2024.09.18 10:26
    Як зберігати продукти

    Економія часу і продуктів: як правильно зберігати мусаку

    Хочете насолоджуватися смачною мусакою кілька днів поспіль? Дізнайтеся, як правильно зберігати цю страву в холодильнику та морозильній камері, щоб вона не втратила свого смаку та аромату
    2024.09.17 15:28
    Як зберігати продукти

    Консервування груш у карамелі з червоним вином

    Відкрийте для себе новий смак традиційної консервації. Груші у карамелі з червоним вином — це вишукане поєднання солодкого та кислого, яке стане чудовим доповненням до будь-якого святкового столу