Фруктовий лід — чудовий спосіб освіжитися у спекотний день або додати смаку напоям. Його можна швидко і просто приготувати — і редактори GotoShop зібрали для вас кілька корисних порад, які допоможуть заморозити фруктовий лід.
Вибір фруктів
Ви можете використовувати улюблені фрукти на ваш смак. Радимо спробувати ягоди (полуниці, малину, чорниці), цитрусові (апельсини, лимони, лайми) та тропічні фрукти (ківі, манго й ананас).
Обираючи фрукти, пам’ятайте, що вони мають бути зрілими й свіжими. Також звертайте увагу на їх ціни. Щоб покупка була вигідною, радимо ознайомитися з актуальними акціями на фрукти.
Підготовка фруктів
Помийте фрукти та обсушіть їх. Дізнайтеся, як правильно мити фрукти та овочі, щоб вберегти свій організм. Адже інколи простого обмивання водою може бути недостатньо.
Потім наріжте їх невеликими шматочками чи кільцями, видаливши насіння або кісточки.
Форми для льоду
Складіть нарізані фрукти у кожен «кубик» форми. За бажанням, можна додати кілька листочків м’яти та шматочків лайма для додаткового аромату.
Потім налийте очищену воду до кожного «кубика».
Вас також може зацікавити:
Як правильно заморозити ягоди та фрукти на зиму
Сорбет, пломбір чи вершкове: розбираємося у видах морозива та обираємо найкраще
Заморожування
Складіть форми для льоду у морозильну камеру та залиште їх там на 4-6 годин, або до повного заморожування. Потім дістаньте отриманий фруктовий лід із форми та складіть його у контейнери чи спеціальні пакети — і зберігайте їх у морозилці. Обирайте контейнери для їжі правильно, щоб вони не шкодили вашому здоровʼю.
Використання
Фруктові льоди можна подавати як освіжаючий десерт та альтернативу морозиву. Також їх можна додавати до лимонадів, чаїв, соків та води, щоб охолодити їх, надати смаку та аромату фруктів.
Раніше ми розповідали, як зробити домашнє морозиво з молока. З простим рецептом ви отримаєте натуральний літній смаколик, який можна їсти дітям та освіжатися з користю.