Close the fixed Barcode

Для тривалого зберігання: як правильно заморозити тісто

Щоб тісто можна було використати згодом, його потрібно правильно зберегти. Найкраще для цього підійде заморожування

Для тривалого зберігання: як правильно заморозити тісто

Приготування тіста для улюблених пирогів чи піци — зазвичай не надто швидкий процес, тому тісто можна готувати заздалегідь, а потім заморозити його, дістаючи з морозилки за потреби. Як це правильно зробити, розібрався GoToShop.

1. Приготуйте тісто. Спочатку приготуйте тісто, як зазвичай. При цьому для заморозки дріжджового тіста радять додавати більше дріжджів, ніж зазвичай: наприклад, замість 5-7 грамів візьміть 8-12.

2. Дайте піднятися тісту лише один раз. Після цього дайте йому трохи відпочити, розділіть на шматочки необхідної форми та розміру.

3. Упаковка. Обгорніть тісто герметично у плівку для заморожування або в спеціальний пакет. Простежте за тим, щоб не залишилось повітря — це допоможе запобігти окисленню та утворенню льоду.

4. Позначення. Позначте пакет чи контейнер із тістом з датою заморожування, щоб потім знати, скільки часу він перебуває в морозилці.

5. Зберігання. Пам’ятайте, що тісто і в морозилці буде підніматися та рости в обʼємі — враховуйте це, складаючи шматочки тіста в морозильну камеру.

Також пам’ятайте, що оптимальний термін зберігання замороженого тіста — не більше 4 місяців. При цьому не радимо заморожувати тісто повторно — так воно втратить смак та корисні властивості. Важливо заморожувати його при температурі -18°C або нижче.

6. Розморожування. Щоб розморозити тісто, перемістіть його з морозилки в холодильник і залиште там на кілька годин або й на всю ніч. Потім ви можете використовувати його, як зазвичай.

Не розморожуйте тісто одразу за кімнатної температури, оскільки це може призвести до втрати текстури і смаку. Щоб приготування вашого тіста не влетіло у копієчку, радимо ознайомитися з актуальними акціями на борошно.

Читати статті на тему

2024.12.09 12:33
Як зберігати продукти

Свіжі мандарини надовго: зберігаємо фрукти правильно

Хочете, щоб ваші мандарини залишалися такими ж соковитими та ароматними, як у день покупки? Розкриваємо кілька простих хитрощів, які допоможуть зберегти ці цитрусові свіжими набагато довше
2024.12.04 15:21
Як зберігати продукти

Кулінарний лайфхак: навіщо заморожувати твердий сир

Хочете зберегти улюблені сорти сиру надовго? Дізнайтесь, як правильно заморозити твердий сир, щоб він не втратив своїх смакових якостей, а ви могли насолоджуватися ним у будь-який час
2024.12.03 17:01
Як зберігати продукти

Варення з мандаринів: як зберегти вітаміни

Усім відомо, що мандарини — це справжнє джерело вітамінів. Але чи можна зберегти цю цінність у домашньому варенні? Розкриваємо секрети, як приготувати солодкий зимовий десерт, який не лише порадує смаком, а й підтримає ваш імунітет
2024.12.03 10:30
Як зберігати продукти

Заморожування хурми: як зберегти вітаміни та смак

Заморожування дозволяє зберегти хурму свіжою та соковитою на тривалий період. Дізнайтеся, як правильно підготувати хурму до заморозки та способи її зберігання в морозильній камері
2024.11.29 11:28
Як зберігати продукти

5 помилок при зберіганні оливкової олії, яких варто уникати

Хочете, щоб ваша оливкова олія завжди була свіжою та ароматною? Правильне зберігання — запорука збереження її корисних властивостей. Дізнайтеся про найкращі способи зберігання оливкової олії, та як уникнути поширених помилок