Літо у розпалі, а це значить, настав сезон ароматних фруктів та ягід. Саме час подбати про затишні зимові вечори, заздалегідь приготувавши смачне варення. Сьогодні ми поділимося оригінальним рецептом вишневого варення з корицею від популярного українського кухаря Євгена Клопотенка.
Соковита вишня — основа варення, яка щедро ділиться своєю солодкістю та ароматом. Щоб результат вийшов вдалим, потрібно правильно вибрати вишню, звертаючи увагу на її зовнішній вигляд, смак та місце покупки.
Вишневе варення з корицею: рецепт
Інгредієнти:
0,5 кг вишні без кісточок
300 г цукру
1 паличка кориці
Вас також може зацікавити:
Перевірка якості води для консервації: простий метод з чаєм
Чому неможливо влітку «запастися» вітамінами на зиму: поради дієтолога
Як готувати вишневе варення з корицею
Підготуйте вишні: ретельно їх помийте, видаліть вишневі кісточки за допомогою спеціального пристосування або шпильки.
З'єднайте вишні з цукром: помістіть вишні в каструлю з товстим дном, додайте цукор і перемішайте. Залиште на 15 хвилин, щоб ягоди пустили сік.
Додайте до ягідного сиропу паличку кориці і варіть на середньому вогні. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і тримайте ще 10 хвилин, періодично помішуючи.
Приберіть каструлю з вогню, видаліть палички кориці і розлийте гаряче варення по стерилізованих банках. Щільно закрийте кришками. Переверніть банки догори дном (якщо потрібно) і залиште до повного охолодження.
Цей рецепт особливий тим, що він дуже простий і не потребує багато часу. Інгредієнти доступні та недорогі. А щоб заощадити на покупках, радимо переглянути акції на вишні в супермаркетах вашого міста.
Вишневе варення з корицею від Євгена Клопотенка стане чудовим доповненням до млинців, оладок, морозива або просто як ласощі до чаю. Це чудовий спосіб зберегти літнє тепло та насолодитися смаком вишні взимку. Раніше ми розповідали рецепт вишневого варення з перцем чилі та свіжою цедрою лимона, яке зачарує вас своїм неперевершеним смаком та стане окрасою будь-якого столу.