Кабачки по-грузинськи на зиму: смачний та ароматний рецепт

Відкрийте для себе секрети грузинської кухні з цим рецептом кабачків на зиму! Пікантні спеції та ароматні трави перетворять прості овочі на вишукану страву, яка збереже свій смак до наступного літа

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Грузинська кухня відома своїми насиченими та ароматними стравами, і кабачки не є винятком. Якщо ви замислились, як зберегти кабачок на зиму, зверніть увагу на цей рецепт! Кабачки по-грузинськи поєднують в собі свіжість овочів з пікантними спеціями та травами, створюючи неповторний смак, який збережеться протягом усієї зими.

Кабачки по-грузинськи на зиму: рецепт

Інгредієнти:

  • 2 кг кабачків

  • 1 кг цибулі

  • 500 г моркви

  • 200 г томатів

  • 100 г часнику

  • 100 мл олії

  • 100 г цукру

  • 50 г солі

  • 1 ч. л. чорного меленого перцю

  • 1 ч. л. меленого коріандру

  • 1 ч. л. хмелі-сунелі

  • ½ ч. л. гострого червоного перцю (за бажанням)

  • 1 пучок свіжого кропу

  • 1 пучок свіжої петрушки

Вас також зацікавить:

Хрусткі кабачки на зиму: рецепт з гірчицею та імбиром

Зимові заготівлі: простий рецепт салату з кабачків

Як готувати кабачки по-грузинськи на зиму

  1. Кабачки, цибулю та моркву помити та очистити. Кабачки нарізати кубиками середнього розміру, цибулю — дрібно нарізати, а моркву — натерти на крупній терці. Щоб обрати улюблені овочі за найкращою ціною, радимо переглянути поточні акції на кабачки в мережах супермаркетів вашого міста.

  2. Помідори подрібнити блендером або протерти через сито. Часник подрібнити ножем.

  3. У каструлі з товстим дном розігріти олію. Додати цибулю та обсмажити до золотистого кольору. Додати моркву та кабачки, перемішати та тушкувати на середньому вогні протягом 15-20 хвилин, періодично помішуючи.

  4. Додати подрібнені помідори, цукор, сіль, чорний перець, коріандр, хмелі-сунелі та гострий червоний перець (за бажанням). Перемішати та тушкувати ще 20-25 хвилин, поки овочі не стануть м’якими. Для більш насиченого смаку можна додати до кабачків по-грузинськи 1-2 лаврових листочки.

  5. Додати подрібнений часник, свіжий кріп та петрушку. Перемішати та тушкувати ще 5 хвилин. Зняти каструлю з вогню та дати трохи охолонути.

  6. Щоб ваші літні закрутки зберігались правильно, потрібно знати, як стерилізувати банки. Пам’ятайте, що для цього існує 4 прості інструкції. Далі необхідно розкласти кабачки по-грузинськи по стерилізованих банках, заповнюючи їх доверху. Закупорити банки кришками та поставити стерилізуватися на водяну баню протягом 20-25 хвилин. Після стерилізації дати банкам охолонути в темному прохолодному місці.

Ці кабачки по-грузинськи можна використовувати як самостійну страву, гарнір або додавати до салатів, піц, пирогів та інших страв. Заготовку на зиму можна зберігати в прохолодному темному місці протягом 1 року.

Раніше ми розповідали секрети приготування хрустких, пікантних кабачків по-корейськи на зиму, які стануть окрасою вашого столу та збережуться до самої весни.

Читати статті на тему

2024.09.19 17:30
Як зберігати продукти

Спаржева квасоля на зиму: 3 простих способи збереження

Розглядаємо кілька простих способів заготівлі спаржевої квасолі на зиму, щоб ви могли насолоджуватися її корисними властивостями та неповторним смаком цілий рік
2024.09.19 13:35
Як зберігати продукти

Соус ткемалі: простий рецепт для заготовок

Відкрийте для себе секрети грузинської кухні і приготуйте традиційний ароматний соус ткемалі в домашніх умовах, який стане справжньою окрасою вашого столу
2024.09.19 12:27
Як зберігати продукти

Вітаміни на зиму: зберігаємо яблука правильно

Розповідаємо про довготривале зберігання яблук в домашніх умовах, яке допоможе вам підтримувати імунітет та насолоджуватися смачними та корисними фруктами протягом усього року
2024.09.19 10:24
Як зберігати продукти

Смачні та безпечні заготовки: як правильно стерилізувати помідори

Чи знаєте ви, що консервація помідорів — це ціла наука? Розкриваємо секрети ідеальних заготовок, щоб ваші помідори залишалися смачними та безпечними протягом всієї зими
2024.09.18 17:29
Як зберігати продукти

Запашний зимовий делікатес: мариновані баклажани з часником

Мариновані баклажани з часником — це класична заготовка на зиму, яка ніколи не виходить з моди. Ділимося з вами кількома простими та смачними рецептами, завдяки яким ви зможете насолоджуватись цим овочем протягом усього холодного періоду