Як приготувати спаржеву квасолю на сковороді: простий рецепт

Спаржева квасоля на сковороді — класичне приготування плодів, яке не потребує надмірних зусиль, часу та багато інгредієнтів. Ділимось простим рецептом, що допоможе насолодитися смаком спаржевої квасолі

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Спаржева квасоля — це молоді, незрілі плоди, де зерна містяться, ще у зародковому стані, тому вживається вона в їжу цілими стручками. Способів приготування такої квасолі є чимало, але одним із найсмачніших та найпопулярніших є підсмажування. Редактори GoToShop підготували перевірений рецепт спаржевої квасолі на сковороді, що допоможе насолодитися її неповторним смаком.

Для приготування спаржевої квасолі на сковороді вам знадобиться:

  • квасоля спаржева — 500 г

  • вершкове масло — 30 г (купуйте його вигідно, ознайомтеся з актуальними акціями на масло)

  • часник — 2 зубчики

  • сік половини лимона

  • сіль — за смаком

  • перець чилі (за бажанням)

Як приготувати спаржеву квасолю на сковороді

Для початку спаржеву квасолю потрібно промити та відламати кінці, а далі — трохи відварити. Якщо використовуєте заморожену спаржеву квасолю, закипʼятіть воду і закиньте туди квасолю на 30 секунд. Якщо ви використовуєте свіжу квасолю, тоді бланшуйте її трохи довше — 1 хвилину. Вода має покривати вашу квасолю.

Відкиньте квасолю на друшляк, далі її можна перекласти одразу у миску з крижаною водою, щоб зупинити процес приготування. Це зберігає колір і текстуру квасолі. Але після цього відкиньте спаржеву квасолю знову на друшляк.

Часник наріжте слайсами. Розігрійте вершкове масло на сковороді, потім додайте нарізаний часник і обсмажуйте до золотистого кольору (приблизно одну хвилину).

Вас також може зацікавити:

9 причин, щоб їсти спаржу: користь для здоров’я та поради щодо вживання

Мариновані часникові стрілки: смачна та корисна заготовка на зиму

Додайте в сковорідку спаржеву квасолю, смажте помішуючи протягом однієї хвилини, доки вона стане м’якою і трохи підрум’яниться. Додайте сіль, лимон та, за бажанням, трохи перцю чилі для пікантності смаку.

Спаржеву квасолю подають гарячою як гарнір або як легку закуску. Раніше ми розповідали, як швидко приготувати квасолю. Прості лайфхаки допоможуть швидко і легко зварити квасолю без попереднього замочування, заощадити час і насолодитися смачною та корисною стравою.


Читати статті на тему

2024.09.19 17:30
Як зберігати продукти

Спаржева квасоля на зиму: 3 простих способи збереження

Розглядаємо кілька простих способів заготівлі спаржевої квасолі на зиму, щоб ви могли насолоджуватися її корисними властивостями та неповторним смаком цілий рік
2024.09.19 13:35
Як зберігати продукти

Соус ткемалі: простий рецепт для заготовок

Відкрийте для себе секрети грузинської кухні і приготуйте традиційний ароматний соус ткемалі в домашніх умовах, який стане справжньою окрасою вашого столу
2024.09.19 12:27
Як зберігати продукти

Вітаміни на зиму: зберігаємо яблука правильно

Розповідаємо про довготривале зберігання яблук в домашніх умовах, яке допоможе вам підтримувати імунітет та насолоджуватися смачними та корисними фруктами протягом усього року
2024.09.19 10:24
Як зберігати продукти

Смачні та безпечні заготовки: як правильно стерилізувати помідори

Чи знаєте ви, що консервація помідорів — це ціла наука? Розкриваємо секрети ідеальних заготовок, щоб ваші помідори залишалися смачними та безпечними протягом всієї зими
2024.09.18 17:29
Як зберігати продукти

Запашний зимовий делікатес: мариновані баклажани з часником

Мариновані баклажани з часником — це класична заготовка на зиму, яка ніколи не виходить з моди. Ділимося з вами кількома простими та смачними рецептами, завдяки яким ви зможете насолоджуватись цим овочем протягом усього холодного періоду