Як приготувати спаржеву квасолю на сковороді: простий рецепт

Спаржева квасоля на сковороді — класичне приготування плодів, яке не потребує надмірних зусиль, часу та багато інгредієнтів. Ділимось простим рецептом, що допоможе насолодитися смаком спаржевої квасолі

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Спаржева квасоля — це молоді, незрілі плоди, де зерна містяться, ще у зародковому стані, тому вживається вона в їжу цілими стручками. Способів приготування такої квасолі є чимало, але одним із найсмачніших та найпопулярніших є підсмажування. Редактори GoToShop підготували перевірений рецепт спаржевої квасолі на сковороді, що допоможе насолодитися її неповторним смаком.

Для приготування спаржевої квасолі на сковороді вам знадобиться:

  • квасоля спаржева — 500 г

  • вершкове масло — 30 г (купуйте його вигідно, ознайомтеся з актуальними акціями на масло)

  • часник — 2 зубчики

  • сік половини лимона

  • сіль — за смаком

  • перець чилі (за бажанням)

Як приготувати спаржеву квасолю на сковороді

Для початку спаржеву квасолю потрібно промити та відламати кінці, а далі — трохи відварити. Якщо використовуєте заморожену спаржеву квасолю, закипʼятіть воду і закиньте туди квасолю на 30 секунд. Якщо ви використовуєте свіжу квасолю, тоді бланшуйте її трохи довше — 1 хвилину. Вода має покривати вашу квасолю.

Відкиньте квасолю на друшляк, далі її можна перекласти одразу у миску з крижаною водою, щоб зупинити процес приготування. Це зберігає колір і текстуру квасолі. Але після цього відкиньте спаржеву квасолю знову на друшляк.

Часник наріжте слайсами. Розігрійте вершкове масло на сковороді, потім додайте нарізаний часник і обсмажуйте до золотистого кольору (приблизно одну хвилину).

Вас також може зацікавити:

9 причин, щоб їсти спаржу: користь для здоров’я та поради щодо вживання

Мариновані часникові стрілки: смачна та корисна заготовка на зиму

Додайте в сковорідку спаржеву квасолю, смажте помішуючи протягом однієї хвилини, доки вона стане м’якою і трохи підрум’яниться. Додайте сіль, лимон та, за бажанням, трохи перцю чилі для пікантності смаку.

Спаржеву квасолю подають гарячою як гарнір або як легку закуску. Раніше ми розповідали, як швидко приготувати квасолю. Прості лайфхаки допоможуть швидко і легко зварити квасолю без попереднього замочування, заощадити час і насолодитися смачною та корисною стравою.


Читати статті на тему

2024.12.30 15:30
Як зберігати продукти

Небезпека на кухні: 6 помилок, через які ви можете отруїтися

Розповідаємо про 6 поширених помилок при зберіганні продуктів, які можуть призвести до харчового отруєння, та даємо практичні поради, як правильно зберігати їжу, щоб вона залишалась свіжою, смачною та безпечною для вживання
2024.12.30 11:30
Як зберігати продукти

Скільки може зберігатися куряче філе в холодильнику: розбираємося в нюансах

Скільки можна зберігати куряче філе в холодильнику, які фактори впливають на його термін придатності, як правильно його зберігати та розпізнати ознаки псування
2024.12.27 13:52
Як зберігати продукти

Чи можна заморозити залишки яєць після приготування випічки

Розповідаємо про можливість та правильні способи заморожування залишків яєць після приготування випічки, включаючи сирі білки, жовтки, збиті яйця та деякі готові страви з них, а також про терміни та умови зберігання
2024.12.25 15:21
Як зберігати продукти

Економія часу та грошей: як правильно зберігати вакуумовані продукти

Розглядаємо всі аспекти зберігання вакуумованих продуктів, від підготовки до правильного температурного режиму, щоб ви могли максимально продовжити термін їхньої придатності та зберегти свіжість
2024.12.19 16:30
Як зберігати продукти

Терміни зберігання продуктів у вакуумній упаковці без холодильника

Розповідаємо, як довго можна зберігати різні продукти у вакуумній упаковці без холодильника, щоб ви могли насолоджуватися свіжою їжею довше