Капуста по-корейськи: простий рецепт для зимового меню

Шукаєте оригінальну закуску для святкового столу або просто хочете урізноманітнити своє меню? Команда GoToShop розповість, як легко і швидко заготовити на зиму смачну та гостру капусту по-корейськи

Капуста по-корейськи: простий рецепт для зимового меню
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Капуста по-корейськи — вже давно справжній символ смаку та гостроти. Її хрусткі смужки, просочені пряним маринадом, ідеально доповнять будь-яку страву. А якщо приготувати її на зиму, то яскраві фарби літа залишаться з вами на довгі місяці.

Чому варто заготовити капусту по-корейськи на зиму

Цей багатий на вітаміни і мінерали салат стане відмінним доповненням до будь-якого меню, адже зберігає у собі користь капусти. Завдяки своїй універсальності, він підходить як для повсякденного обіду, так і для святкового столу. А завдяки швидкому приготуванню і зручній формі зберігання, капуста по-корейськи завжди буде доречна.

Класичний рецепт з новими нотками

Хоча базовий рецепт капусти по-корейськи відомий багатьом, завжди можна додати до нього нові нотки та створити свій унікальний смак. А на відміну від моркви по-корейськи, така капуста має більш хрумку текстуру завдяки своїм волокнам, що робить її ідеальним доповненням до м’ясних страв.

Інгредієнти:

  • капуста білокачанна — 1,5 кг

  • морква — 500 г

  • цибуля — 300 г

  • часник — 5-6 зубчиків

  • перець чилі — за смаком

  • коріандр мелений — 1 ч. л.

  • червоний мелений перець — ½ ч. л.

  • чорний мелений перець — ¼ ч. л.

  • кмин — ¼ ч. л.

  • сіль — 2 ст. л.

  • цукор — 1 ст. л.

  • оцет 9% — 100 мл

  • рослинна олія — 100 мл

Вас також зацікавить:

Кабачки по-корейськи на зиму: смачні запаси на весь рік

Пікантна класика: баклажани по-корейськи на зиму

Як готувати капусту по-корейськи

  1. Капусту шаткуємо соломкою, моркву натираємо на корейській тертці, цибулю ріжемо півкільцями. Щоб страва була не лише корисною та смачною, а й вигідною, радимо ознайомитися з актуальними акціями на капусту. А для більш насиченого смаку можна обсмажити цибулю до золотистого кольору перед додаванням до салату.

  2. Змішуємо всі спеції, сіль, цукор, оцет та рослинну олію. Поєднуємо овочі з маринадом і ретельно перемішуємо. Залишаємо капусту маринуватися на 2-3 години.

  3. Розкладаємо капусту по стерилізованих банках, закриваємо кришками і стерилізуємо 20 хвилин.

Перетворити звичну капусту по-корейськи на справжній шедевр дуже просто. Додайте до салату яскравий болгарський перець, солодке яблуко або кислий гранат, щоб створити цікаві смакові контрасти. Замість білокачанної капусти можна використати пекінську або кольрабі. А для більш насиченого аромату додайте до маринаду різноманітні спеції: коріандр, кумін, куркуму або гострий перець. Для хрусткості посипте готовий салат подрібненими горіхами — волоськими або кеш’ю.

Щоб капуста по-корейськи довго зберігалася і радувала вас своїм смаком протягом зими, зверніть увагу на вибір капусти. Для заготівлі краще підійдуть щільні качани середнього розміру. Готові банки з капустою зберігайте у прохолодному темному місці.

Раніше ми розповідали, як квасити капусту, щоб була хрусткою. Адже в цьому процесі значення має не тільки правильний вибір інгредієнтів, а й створення ідеальних умов для бродіння.

Читати статті на тему

2024.10.04 12:38
Як зберігати продукти

Настоянка з калини: смачний і корисний напій власного виробництва

Сьогодні розповімо про тонкощі приготування смачної та корисної настоянки з калини в домашніх умовах. Дізнайтесь про корисні властивості калини, різноманітні рецепти та особливості цього напою
2024.10.04 10:31
Як зберігати продукти

Чайне довголіття: прості правила зберігання

Правильне зберігання — запорука насолоди від кожної чашки. Розповідаємо про найкращі способи зберегти чайні листя свіжими та ароматними
2024.10.03 17:30
Як зберігати продукти

Консервований буряк на зиму: топ методів збереження

Розповідаємо про різноманітні способи консервування буряка на зиму, від класичного маринування до сушіння, та надаємо практичні поради для збереження смаку і корисних властивостей цього овоча
2024.10.03 13:27
Як зберігати продукти

Як зберегти редиску свіжою: прості способи та лайфхаки

Відкрийте для себе секрети хрусткої насолоди — дізнайтеся, як зберегти редиску свіжою та корисною протягом тижня
2024.10.02 17:28
Як зберігати продукти

Вітамінний заряд на всю зиму: варення з аличі

Варення з аличі — універсальний інгредієнт для багатьох десертів. Розповідаємо, як приготувати його вдома та відкрити для себе безліч нових смакових комбінацій